Огромни дупки мъчат шофьорите на Дунав мост

0
Дупките преди кантарите могат да нанесат сериозни повреди по камионите
Дупките преди кантарите могат да нанесат сериозни повреди по камионите

Дупките преди кантарите могат да нанесат сериозни повреди по камионите

Огромни дупки мъчат шофьорите на камиони при подхода към Дунав мост при Русе. Инфраструктурата, която е преди кантарите на граничния пункт, създава реална опасност от инциденти. И докато от Агенция „Пътна инфраструктура“, която отговаря за състоянието на самия мост, са задвижили процедурите за основен ремонт в българския участък, не е ясно кога ще се оправи теренът при подхода, за който отговаря Агенция „Митници“.

Дупките преди кантарите могат да нанесат сериозни повреди по камионите, споделят шофьори. Колкото и да се опитват да ги избегнат, налице е възможността за повреда на компресор, търкат гуми, може да се обърне камион. А теглото на товарните превозни средства е над 40 тона.

Наскоро са били направени опити да се запълнят дупките, но явно мерките са временни и не решават проблема. Запълването с фракция е имало ефект само за няколко дни. Отделен е въпросът с образуваните коловози по трасето, по което минават камионите, алармира Русе Медиа.

В българската част съоръжението се нуждае от основен ремонт, който е залегнал в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“. От АПИ коментираха, че основен ремонт на моста до момента не е правен. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. До края на август АПИ ще обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на основния ремонт на Дунав мост въз основа на изготвения технически проект. Предстои и обявяването на тръжна процедура за строителен надзор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    5
    Бу
    Ремонт по герберски. На тиквите великите магистрали с 2мм хасфалт.
  • 0
    4
    до 3
    стига си му лизал гъза на този некадърник ве русенски дебил
  • 4
    3
    до 2
    Когато си прост е до живот! Поддръжката там е на агенция Митници, ама за твоята „умна“ главица няма значение! Абе, Пенчо да не те е направил и тебе баджанак?!?
  • 2
    2
    ПЕНЧО ПАРАЗИТ
    Кмета на Русе е за затвора
  • 10
    1
    ДАНС
    Ами тоя боклук Стамен да се юрне да хвърли малко асфалтец, стига само е кльопал Беленският путьо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари