Оф-роуд комби или Skoda Octavia Scout

0
Skoda Octavia е смятан за най-популярния модел на чешкия автомобилен гигант
Skoda Octavia е смятан за най-популярния модел на чешкия автомобилен гигант

Skoda Octavia е смятан за най-популярния модел на чешкия автомобилен гигант.

Моделът е толкова популярен, че компанията решава да създаде оф-роуд комби на Skoda Octavia. Тази версия е наречена Skoda Octavia Scout.

Историята на Skoda Octavia Scout започва след появата на второто поколение Skoda Octavia през 2004 г., но истинският старт е едва през 2014 г. Моделът е универсален вариант на Skoda офроуд. Тази кола е много подходяща за дейности на открито, за високопланинска разходка на цялото семейство по нови, неизследвани и неасфалтирани маршрути. Което е предвидено от производителя и този модел може да се похвали с доста здрава ходова част. Това обаче не означава, че авточастите за Skoda Octavia Scout не се търсят. Напротив, търсенето на нови и употребявани авточасти за тази марка се увеличава непрекъснато и за части можете да проверите в avtochastionline24.bg.

Дължината на Skoda Octavia Scout е 4685 сантиметра, ширината е 1,814 метра, а височината е 1,531 метра. Междуосието е малко по-малко от това на Комби – 2,679 метра. При сравняване на Октавия Комби и Октавия Скаут от пръв поглед се вижда, че отличителните черти на екстериора не са толкова много. При Скаут-а има повече пластмаса по външността на колата. Любопитно е, че Skoda Octavia Scout веднага е включена в екипа за авто адпревари с любителски характер. Всъщност, Шкода е марката с най-дългата спортна история сред авто производителите.

За последните 115 години на Шкода показва добри резултати в най-трудните писти по света. Победата в рали Монте Карло през 1977 и последователно успешните изяви в шампионата IRC - Intercontinental Rally Challenge, говорят сами за себе си. От 2010 г. отборът на Шкода печели този конкурс три години подред, а пилотите на марката заемат първо място 27 пъти от 2009 г. насам, което прави Шкода най-успешната марка в историята на IRC. Победата в IRC е двойна - в шампионата при конструкторите и индивидуално състезание. Към нея се прибавя и завоюването на световната титла на европейско и азиатско-тихоокеанския рали шампионат през 2012 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари