Очаква се затопляне през тази седмица

0
Предимно облачно ще бъде времето в Русе, с максимални градуси 9
Предимно облачно ще бъде времето в Русе, с максимални градуси 9 Снимка: Dunavmost / Архив

Предимно облачно ще бъде времето в Русе, с максимални градуси 9

Днес облачността от запад ще започне да се увеличава и към края на деня на отделни места, главно в Северозападна България ще превали слаб дъжд. Преди обяд на места в равнините ще има и ниска облачност, която след обяд в Източна България ще се разкъса. Ще духа предимно умерен южен вятър, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина - слаб от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, максималните - между 5° и 10°, сочат данните от НИМХ.

Днес в Русе минималната температура е -1, максималната ще достигне около 9°.

Над планините ще бъде предимно облачно, но почти без валежи. Ще духа слаб и умерен югозападен вятър, който постепенно ще се усилва и вечерта вече ще бъде силен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 1°.

През следващите дни ще бъде доста ветровито - от юг ще се пренася топъл въздух и температурите чувствително ще се повишат, особено в Източна България и районите, разположени близо до северните склонове на планините, където минималните ще са около и над 10°, а дневните ще достигат 17°-18°. Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но по-често ще преобладава облачно време. На отделни места, главно в южните и планинските райони, ще има слаби валежи от дъжд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари