Обявиха жълт код в цяла България

14
Предупрежденията са за обилни валежи от сняг и дъжд, силен вятър, поледици и снегонавявания
Предупрежденията са за обилни валежи от сняг и дъжд, силен вятър, поледици и снегонавявания

Обявиха жълт код в цяла България за утре, 30 ноември.

Това става ясно от сайта на НИМХ. Предупрежденията са за обилни валежи от сняг и дъжд, силен вятър, поледици и снегонавявания.

По-обилни и продължителни снеговалежи се очакват в централните и източните части на Дунавската равнина, където се очертават и силни пориви на вятъра. Има условия за снегонавявания. Снежна покривка ще се образува в северната половина на страната – на повечето места до максимум 5 см, в източната част на Дунавската равнина е възможно снегът да достигне до 10-15 см.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките, допълват от Агенция "Пътна инфраструктура".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари