Обвиниха шофьора, прегазил 15-годишния Филип Арсов

0
Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото
Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото Снимка: Прокуратура РБ

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) за умишлено причинена смърт при управление на моторно превозно средство.

Според обвинителния акт на 02.09.2023 г., около 23:17 ч., в гр. София, обвиняемият П. Т. управлявал лек автомобил по ул. „Ген. Гурко“ с посока на движение от бул. „Васил Левски“ към бул. „Г. С. Раковски“. Водачът бил употребил алкохол и в кръвта му имало концентрация 2,1 промила. В района на кръстовището с ул. „Цар Иван Шишман“ на прилежаща пешеходна пътека нарушил правилата за движение по пътищата. П. Т. се движел с 88 км/ч при разрешена скорост 30 км/ч и не пропуснал пресичащия по пешеходната пътека от ляво надясно по посоката му на движение пешеходец – 15-годишният Ф. А. В резултат на това обвиняемият реализирал пътнотранспортно произшествие с последния, като допускал причиняването на смъртта на пешеходеца, който починал „на място“.

Разследването е извършено от Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ – СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари