Обвиниха 13 души в планиране убийства на полицаи и магистрати

1
4 други са обявени за общодържавно издирване
4 други са обявени за общодържавно издирване Снимка: БГНЕС

13 лица са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, планирала убийства на полицаи и магистрати, 4 други се издирват.

Това каза ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев на брифинг в Съдебната палата, предаде Агенция „Фокус“.

"Става въпрос за досъдебно производство, наблюдавано от Специализираната прокуратура, по което работим активно с колегите от ГДБОП от 2-3 месеца. Това е организирана престъпна група, в която участват емблематични лица за криминалния контингент в София, занимаващи се основно с разпространение на наркотични вещества и агресивно разширяване на дилърската си мрежа на териториите, в които продават", обясни Гешев.

Те са принуждавали лица, включително и непълнолетни и малолетни, да продават наркотични вещества за тази група, допълни той.

Също така групата е съставила списък със служители на МВР и на Специализираната прокуратура, спрямо които са планирали телесни повреди, включително и убийства, защото тези служители са работили активно върху други досъдебни производства, по които обвиняеми и подсъдими са нейни членове, посочи Гешев.

" Ще продължим да работим активно и няма да позволим никаква форма на натиск върху служители на МВР и магистрати, които изпълняват качествено задълженията си. Ще бъдем безкомпромисни при констатирането на такива случаи“, категоричен бе той.

Привлечени към наказателна отговорност са 13 лица, 4 други са обявени за общодържавно издирване. Спрямо 10 Специализираният наказателен съд в събота взе мярка „задържане под стража“, поясни Гешев. 

По думите му част от мотивите на престъпната група за набелязване на определени служители на полицията и прокуратурата е отмъщение, защото те са работили активно срещу организираната престъпност.

Ще бъдем безкомпромисни към такива случаи“, увери Гешев!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари