Обвиненият за обира на Пощенска банка застана пред съда в Русе

0
Ако бъде признат за виновен, наказанието е от 10 до 20 години затвор
Ако бъде признат за виновен, наказанието е от 10 до 20 години затвор Видео: Русе Медиа

Обвиненият за обира на клона на Пощенска банка, извършен в края на март 2016 г., застана днес пред Окръжния съд в Русе.

49-годишният Илиян Павлов от Видин бе задържан близо 2 години по-късно, на 10 декември 2017 г., на Аерогара-София, когато е напускал страната. Ако бъде признат за виновен, наказанието е от 10 до 20 години затвор, предаде Русе Медиа.

Обирът, който според експерти е един от най-добре подготвените, става през почивните дни. След като е разбита стена при подземните гаражи, които се намират под банката, е направен отвор. От съседно външно помещение крадците са успели със специални приспособления да придърпат част от парите, които са се намирали на рафт. Откраднати са 150 000 лева, 7000 британски паунда и 12 000 щатски долара. Общата стойност е 188 385, 52 лева. Банката е завела граждански иск срещу обвиняемия на стойност сумата от изчезналите пари.

Според записите от камерите в обира са участвали двама души. Илиян Павлов е задържан, но съучастникът му все още е в неизвестност и се издирва.

Пред съда обвиняемият поиска да му се даде по-лека мярка за неотклонение вместо постоянния арест в затвора в Белене. Той се мотивира, че има нужда от зъболечение, страда от високо кръвно, а лекарствата, които му се дават в затвора, не му действат. Боледува и от камъни в жлъчката, като е направил две кризи, но досега не е прегледан от лекар. От прокуратурата поискаха да му бъде осигурена медицинска грижа, но оплакванията не са основание за пускането му от ареста. Съдът се съобрази с основанията на обвинението.

Илиян Павлов поиска също така да бъде преместен в затвора във Враца, тъй като той е по-близо до семейството му, което ще може да го посещава по-лесно. Това обаче на този етап на делото е невъзможно, стана ясно в съда.

Защитникът на обвиняемия поиска делото да бъде върнато на фаза досъдебно производство, тъй като имало допуснати множество процесуални нарушения, но съдът отхвърли искането.

Следващото заседание е насрочено за средата на декември, когато предстои да бъдат разпитани свидетелите по делото.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари