Общински съветници са недоволни от бързината на извършваните ремонти

1
Русенци не трябва да бъдат превръщани в заложници на поредната предизборна кампания
Русенци не трябва да бъдат превръщани в заложници на поредната предизборна кампания

Общинските съветници от групата на "ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН" сигнализират кмета и неговата администрация, че ремонтите, извършвани в града на много места се случват изключително бавно.  

В своя нарочна декларация, изчетена в самото начало на днешната сесия те повдигат този въпрос, чието бързо решение е от съществено значение за всички русенци.

 "Не е необходимо да се блокира целият град, да се разкопае на множество места едновременно и след това на тези строителни обекти да не се случва нищо. Примери в тази насока има не един - Парка на младежта, Ж.К. "Родина", бул. "Придунавски" и други. Липсва плановост и организация в тези ремонти, които всички ние наблюдаваме." - заяви председателят на групата общински съветници Иво Пазарджиев. Той счита, че градът е изключително мръсен, ремонтите са некачествени и вървят изключително бавно.

Необходим е засилен контрол от страна на Община Русе до приключване на строителните обекти, за да се пести от страна неудобство на всички, които се налага да преминават през тези невралгични места.

"Би трябвало Общината да има някакъв контрол върху изпълнението. Както навсякъде из Европа, когато един участък е възлов за комуникациите в града, там се концентрират усилия, средства, техника, за да се изпълни той в срок и да бъде завършен за максимално кратък срок така че да не пречи постоянно на движението на автомобили и комуникациите в града." - смята доц. д-р Севдалин Ангелов, общински съветник от "ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН".

"През последната година градът ни се е превърнал в строителна площадка. На много места се извършват необходими ремонти, които са крайно наложителни и не са правени с години. Припомням, че нашата група гласува единодушно за отпускане на целевия кредит, с който да бъдат ремонтирани второстепенни улици и тротоари. За съжаление, по време на ремонтните дейности се вижда липса на организационен капацитет от страна на Община Русе." - посочи Пазарджиев от името на групата на Патриотите и "Глас народен" в текста на тяхната декларация.

Според тях администрацията следва да насочи усилията си към точно толкова места за ремонт, колкото позволява капацитета и, като не се правят постоянни опити преобразяването на града да се доведе непосредствено преди местните избори догодина. Русенци не следва да бъдат превръщани в заложници на поредната предизборна кампания.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

Вземам думата за изказване от името на групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН, във връзка с ремонтите, които текат в град Русе.

През последната година градът ни се е превърнал в строителна площадка. На много места се извършват необходими ремонти, които са крайно наложителни и не са правени с години. Припомням, че нашата група гласува единодушно за отпускане на целевия кредит, с който да бъдат ремонтирани второстепенни улици и тротоари. За съжаление, по време на ремонтните дейности се вижда липса на организационен капацитет от страна на Община Русе. Нелогично е целият град да бъде разкопан, като в много от строителните обекти не се работи със седмици, а там където се работи, дейностите се извършват изключително бавно. Бихме могли да дадем множество примери – Младежкия парк, ул. „Славянска“, паркинга до съдебната палата.

Справедливо е недоволството на жителите на кв. „Родина“, който е разкопан отдавна, а ремонтите текат изключително бавно. Препоръчваме на администрацията да насочва усилията си в толкова места за ремонт, колкото позволява капацитета и, и след като приключат започнатите обекти, тогава да се насочват към нови. Всичко останало изглежда като опит градът ни да бъде преобразен непосредствено преди местните избори догодина. Русенци обаче не следва да бъдат заложници на поредната предизборна кампания.

Уверяваме Ви, г-н Кмете, че гражданите не са неблагодарни или късопаметни. Не е необходимо всички ремонти да приключат точно преди изборите. Бъдете сигурни, че всичко ще бъде справедливо оценено от тях. Бъдете сигурни, че качеството на строителните дейности също се наблюдава от русенци, а то е видимо изключително лошо. За съжаление, качеството на ремонтите, които текат в Русе изключително много напомня за качеството на изградените по време на Вашия мандат велоалеи. Безброй са примерите за зле подредени плочки по ремонтираните вече тротоари. Също така изключително лошо впечатление прави мръсотията в която е затънал целия град. Нормално е след приключване на ремонтни дейности, ремонтираните места да бъдат почистени. Това обаче за съжаление не се случва.

Надяваме се администрацията да приеме критиката ни градивно. Има достатъчно време описаните недостатъци по време на ремонтите дейности да бъдат отстранени. Апелираме за по-строг контрол, относно качеството. Апелираме за почистване на ремонтираните вече места, както и за това да няма строителни обекти по които да не се работи с дни.

Благодаря за вниманието!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари