Г-н Кмете, булевард "Адмирал Рождественски" ще бъде ли ремонтиран?

1

Питането е във връзка с обходния маршрут зарази ремонта на Сарайския мост

Няколко питания към местната администрация ще отправят общинските съветници от ВМРО на предстоящата сесия, на 22 април.

Във връзка с продължаващите ремонтни дейности на бул. „Трети март“ и неудобството свързано с преминаване по обходен маршрут заобикалящ Сарайския мост, Владо Владов от групата пита: Какъв е статутът на улицата, свързваща бул. „Трети март“ и ул. „Св. Димитър Басарбовски“ и започваща от подстанция „Приста“ и завършваща под Дъговия мост и дали е планирано извършването на ремонтни дейности по бул. „Адмирал Рождественски“ в участъка до кръстовището му с ул. „Св. Димитър Басарбовски“.

Траян Тотев предлага общинско предприятие “Комунални дейности” да положи светлоотразителна маркировка или по друг начин вземе спешни мерки за предотвратяване на бъдещи инциденти по отсечката Русе – Николово – Червена вода. Тя в момента е натоварена, тъй като поема трафика при ремонта на пътя от Русе – Ново село.

Тотев отправя питане и за това, в кои училища и детски градини на територията на Община Русе са поставени съдове за разделно събиране на отпадъци.

Председателят на групата на ВМРО ще постави отново въпроса за избор на омбудсман на Русе. Опитът е четвърти и ако не бъде постигнат консенсус, Даскалов ще инициира промяна в правилника за избор на омбудсман, който задължава съветниците да проведат такъв избор.

Владо Владов е внесъл и предложение до Общинския съвет за осигуряване на достъпна среда за децата със специални потребности в русенските училища. В много малко сгради има създадена такава, а ако решат родителите може дори да съдят Общината за липсата на достъпна среда по високите етажи на училищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук