Русенка: Недопустимо е в центъра на Русе да има воден басейн като септична яма

11

Русенката Емилия Големанова се възмущава от заблатеното пространство в спортен комплекс "Ялта", където стотици деца ходят на тренировки

Жената изрази негодуванието във фейсбук групата "Писмо до кмета на Русе". Ето какво написа тя: 

"Това са снимки от 25.06.2021 от водното пространство до спортния комплекс в квартал „Ялта“, място, където спортуват всеки ден стотици деца на открито. Водното пространство е покрито с дебела плака от жабуняк и други разлагащи се отпадъци. Задушливата миризма на тиня в този район е обичайна, но тази година към нея много осезателно се добавя и непоносима миризма на фекални води.

Осен невъзможността за „отваряне на прозореца“ в лятно време, тази ситуация е неприемлива и заради създаването на предпоставки за разнасяне на зарази. Недопустимо е в днешно време (не в средновековието) в центъра на голям град да има открит воден басейн със съдържание на септична яма. Настояваме за радикално решение на този дългогодишен проблем, а не само на почистване. Все пак в 21 век това градско пространство може да има съвсем друг облик."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари