Общински велосипеди под наем в Русе

1
Предложението дойде от проф. Николай Михайлов (БСП)
Предложението дойде от проф. Николай Михайлов (БСП) Снимка: БУЛФОТО

На днешното заседание на Постоянната комисия по Земеделие и екология бе направено предложение към Общинска администрация да разгледа идеята за отдаване на велосипеди под наем, информира Топ новини.

Предложението дойде от проф. Николай Михайлов (БСП), който се аргументира, че в Бургас, където води лекции, има подобна услуга и тя се радва на голям интерес от гражданите и младите хора. 

Проф. Михайлов заяви още, че с новоизградените велосипедни алеи в града се открива добра възможност за алтернативен транспорт на русенци. По думите му, може да се взаимстват добри практики от градове, в които тази услуга вече е налична, и дори се ангажира да проучи в детайли цялостната реализация в Бургас. 

Директорът на дирекция „Финансово-стопански дейности“ Емилия Пенева коментира, че към настоящия момент подобно предложение няма как да влезе в рамката на Бюджет 2016, но допълни, че промени могат да се правят всеки месец, и при една добре обоснована и аргументирана идея нищо не пречи предложението да бъде включено по-късно през годината.

Зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева отбеляза, че идеята е добра, и при едно добре описано предложение ще бъде разгледана от Общинска администрация.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари