Общински съветници: Забраната за товарни автомобили в центъра на Русе да се облекчи

1
Елеонора Николова и Деян Недков искат да се ограничи движението на превозни средства над 3,5 тона в центъра на Русе, а не както е в момента – над 2,5 тона
Елеонора Николова и Деян Недков искат да се ограничи движението на превозни средства над 3,5 тона в центъра на Русе, а не както е в момента – над 2,5 тона Снимка: Dunavmost

Елеонора Николова и Деян Недков искат да се ограничи движението на превозни средства над 3,5 тона в центъра на Русе, а не както е в момента – над 2,5 тона

Общинските съветници от СДС Елеонора Николова и Деян Недков са внесли предложение за промяна на Наредба №18 за обществения ред при ползване на превозни средства на територията на Община Русе. С нея те искат да се ограничи движението на превозни средства над 3,5 тона в центъра на Русе, а не както е в момента – над 2,5 тона. Въпросната зона Център (Ц) включва Централна градска част с граници: ”Придунавски булевард”, ул.”Цар Фердинанд”, бул.”Цар Освободител”, бул.”Скобелев”, ул.”19-ти февруари” и ул.”Борисова”.

Бяхме сигнализирани от жители и гости на град Русе, че по ул. „Борисова“ и по улиците водещи до зона Център са поставени пътни знаци, забраняващи влизането на ППС с технически допустима максимална маса над 2,5 тона. Считаме, че това е една агресивна политика провеждана от Община Русе към собствениците на товарни автомобили категория N1 – буква J от Свидетелство за регистрация (талон на МПС ). Поставените знаци задължават водачите да заплатят пропуск на общината, за да извършват належащ превоз или за зареждане на магазин. В тази икономическа обстановка всяка такса води до допълнително напрежение и стагнация“, казват вносителите, предава Русе Медиа.

Затова те предлагат забраната да важи за движение на товарни автомобили с технически допустима максимална маса над 3,5 тона и специализирана строителна техника в зона Център, с изключение на тези, снабдени с пропуск от общината.

Срокът за предложения и становища по проекта на нормативния акт е 14 дни, считано от публикуването му на интернет страницата на ОбС-Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Русенец
    До 6: Доставка на пералня не се ли прави и с баничарка? Защо трябва да е с камион?
  • -1
    7
    Русенец
    Тежките камиони тъпчат улиците на града, товарят трафик, дори задръстват някои кръстовища и създават предпоставки за птп. Да не говорим какво става, когато спрат на аварийни, на тротоара, да разтоварват. Особено, ако е час пик. В нормалните държави има ограничения за такива в централните градски части. Надявах се да направят някоя и друга улица, покрай центъра, забранена за мпс.
  • 2
    6
    18
    Много ми е интересно, като си поръчате пералня от Техномаркет или Технополис, как ще Ви я доставят в центъра с тази забрана. Защото като Ви кажат 20лв за доставка защото трябва да си платят таксата за центъра и ще виете до луната. А магазините в центъра които се нуждаят от всекидневни зареждания как ще става? Такива рестриктивни ограничения няма в градове като Букурещ и София, ама процъфтяващия Русе ограничава и без това изнемощелия бизнес.
  • 4
    5
    Луда работа
    НЕ ,НЕ ,НЕ .В никакъв случай.Те и сега се движат TIR-ове.Спират където си искат , а пред Била на Бозвели?Нещо ужасно за живеещите .Лопат ,тропат по никое време.Да не говорим ,че почти затварят движението когато разтоварват.Колите си в гаражите не можем да изкараме ,нито да вкараме.Такива превози трябва да се забранят изобщо в града ,не само в центъра.
  • 8
    4
    2 до 3
    Беше, ама за кратко. От София и показаха по-апетитно коматче и тя заряза Русе. Но нали знаеш, че "качествата" на жените са за кратко, за един сезон, а след него се прибират по родните си места защото са се появили по-млади и амбициозни , а старите и износени са станали ненужни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари