Общински съветник търси отговорност за завишени цени в обществени поръчки

2
Дилян Саманджиев отправи питане към кмета Пенчо Милков
Дилян Саманджиев отправи питане към кмета Пенчо Милков

Общински съветник от ПП Възраждане в ОбС – Русе иска да се потърси отговорност за завишените цени в обществени поръчки за комунални дейности.

"Виновните да си понесат отговорността. Тези хора, които са подписвали такива поръчки са за прокуратурата. За мен е абсолютно нелогично Общината да купува да цени,които са умножени по десет. Кметът трябва да изкара всички такива нередности, които са в ущърб на гражданите и на Общината, за да стане ясно и с документи,как се източва публичният финансов ресурс. И най-важното от кого! Аз лично подкрепям тези стъпки на новата администрация в Община Русе", каза общинският съветник Дилян Саманджиев.

Ето какво точно попита Саманджиев кмета Пенчо Милков:

ЧРЕЗ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – РУСЕ

ДО

ПЕНЧО МИЛКОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА РУСЕ

ПИТАНЕ

ОТ Дилян Саманджиев

Общински съветник

Относно: Завишените цени на материалите, обявени на заседание на Общински съвет – Русе ,18 юни 2020 година.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИЛКОВ,

На заседание на Общинският съвет – Русе се разкриха подробности за материали,които са закупувани на многократно завишени цени от Община Русе. В медийното пространство бе изнесена информация с точно посочени числа на разликата в цените на материалите.

Персоналът в момента работи с друга машина,  която е с друг вид боя. За нея в момента ние плащаме 10,80 лв. за литър при средна пазарна цена за периода 2018-2020 г. от 2,60-3,80 лв. (..)Вместо да изтрае три години, за този период боята се подменя 6 пъти, което води до още по-големи разходи, информира Русе Медиа.

Оградно пано по договор за доставка на материали се плаща по 420 лв. ,при пазарна цена 38 лв., като разликата и загубата за общината е 380 лв. Фракцията за запълване на дупки е 31 лв. по договор, при пазарни цени 12 лв., и съответно загубата е 19 лв. на тон.

Триизмерна боя, каквато виждате по пътя за Варна, издръжлива, красива. А тук са ни слагали водна боя на цена 10,50 лв. при пазарна цена 2,80 лв. години.

С оглед горното поставям и желая писмeн и устен отговор  на следните въпроси:

1. Дали общинските поръчки за горепосочените материали са изпълнени законосъобразно?

2. Кога са подписани договорите и с каква продължителност са?

3. При установяване на нарушения ще има ли санкции спрямо нарушителите?

Питането правя на основание чл. 103, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на ОбС-Русе, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

С уважение,

Дилян Саманджиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари