Общински съветник пита кмета за Алеята на джаза и табелите за таксиметрови стоянки

2
Очакват се отговорите от кметската администрация да бъдат предоставени на предстоящата сесия
Очакват се отговорите от кметската администрация да бъдат предоставени на предстоящата сесия Снимка: ГЕРБ - Русе

Очакват се отговорите от кметската администрация да бъдат предоставени на предстоящата сесия

Общинският съветник от ГЕРБ Орлин Дяков отправи две питания към кмета на Русе по повод неизпълнени решения на Общинския съвет от миналата година.

Едното питане е за неизградената все още Алея на джаза, а другото за липсата на обозначителни табели на местостоянките за таксита, което става причина за налагане на глоби на таксиметрови шофьори.

През 2023 година Общинският съвет взе решение за изграждане на „Алея на джаза”, на която да бъдат поставени възпоменателни знаци за легендарните джаз музиканти в града ни. Проектът на знаците е бил предоставен безплатно на общината, също така и мястото за разполагане е определено. Какви действия се извършват за изпълнение на това решение на общинският съвет и има ли поставени срокове за изпълнение на проекта, пита Дяков, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ-Русе.

С решение на сесия на общинския съвет от 21.09.2023 година бяха определени нови таксиметрови стоянки в града. За съжаление до сега не са поставени обозначителни табели на необходимите места. Това създава проблем на таксиметровите шофьори и създава предпоставки те да бъдат глобявани. Няма ясна причина, след прието решение на общинският съвет обозначителните табели да не бъдат поставени. Кога ще бъдат поставени и кой ще отговаря за понесените щети от таксиметровите шофьори, след близо 5-месечното забавяне на изпълнението на решението на Общинския съвет, е второто питане на Орлин Дяков.

Очакват се отговорите от кметската администрация да бъдат предоставени писмено и устно на предстоящата сесия на 29 февруари 2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    Розов пират
    Я направете алея на джаза, ама ако може и с имена. А аз ще ви разкажа пикантерии около имената. И алкохолизма е нещо като пионерче в тамбурашки оркестър пред това което ще чуете.
  • 1
    11
    Очевидно дърт
    Толкова сме некадърни, че един слоугън не си измислихме. Бургас си направи Spirit of Burgas, пък Анжела Иванова от Герб го гепи и направи там нещо за свободната духка, или дух, или духчо, беш ли му мамата. И защото "Зуна", бившата жена на "Парчето" и майката на Борко ми е била семейна приятелка, от нея знам, че всеки нереализиран музикант залита към джаза.
  • -1
    10
    Педагог
    Русе може да бъде Град на Свободния Дух. Но трябва и гражданите и гостите да са със свободен дух. По улиците на Ню Орлиънс има постоянно улични джаз формации и свирят за лично удоволствие и за кеф на публиката. Това е Свободен Дух.
  • -1
    9
    До 8
    Ти си потомствен циганин, русенец не си. Тъп, смрадлив и надупен за жълти стотинки!
  • -1
    8
    Чалгар до 7
    Нима? Най вероятно потомствено съм русенец няколко пъти пред теб и някак съм наясно какви бляскави имена е дал Русе на рока, на симфоничната музика, на хаус колаборациите, че и на чалгата. А "пазарските ми разсъждения" са в пълен синхрон с времето в което живеем. Комунизма приключи. Картофите на пазара са по 12 лева за килограм. Надявам се да не засгна деликатната ти същност, но "екскременти" произвеждаш и ти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари