Общината подготвя търг за отдаване под наем на 27 павилиона в Русе

2
На търг ще бъдат отдадени общо 48 павилиона за търговска дейност, намиращи се в непосредствена близост до автобусни спирки
На търг ще бъдат отдадени общо 48 павилиона за търговска дейност, намиращи се в непосредствена близост до автобусни спирки Снимка: Община Русе

На търг ще бъдат отдадени общо 48 павилиона за търговска дейност, намиращи се в непосредствена близост до автобусни спирки

Община Русе започна организацията на процедурата за отдаването под наем на първите 27 от общо 48 павилиона за търговска дейност, намиращи се в непосредствена близост до спирки от линиите на градския транспорт. Това стана възможно, след като Общинският съвет гласува през изминалата и тази година решения за прекратяване на двата дългосрочни договора за концесия на 260 спирки в града, а Община Русе влезе в собственост с приемо-предавателни протоколи.

Отдаването под наем на търговските обекти ще се извърши чрез публичен търг с явно наддаване. В процедурата се обмисля и въвеждането на допълнителни тръжни условия, които ще имат отношение единствено към външния вид на обектите и поддържането на чистотата около тях.

Наемната цена на всеки обект поотделно се изчислява съобразно предвидените в Наредба №2 на Общински съвет-Русе начални наемни цени. По предварителни изчисления началните цени по време на търга няма да надвишават 100 лева. на месец. Павилионите са с размери между 4 и 6 кв. м, като към някои от тях са монтирани модули за поставяне на хладилни витрини.

Първият търг за отдаване под наем на търговските обекти се очаква да бъде проведен в средата на април. Във връзка с това предварително ще бъде публикувана подробна информация относно всички условия и срокове. Вторият етап от процедурата по отдаване под наем ще включи и останалите 21 търговски обекта. Списък с адресите на първите 27 павилиона можете да откриете тук.

Припомняме, че през последните дни започна постепенната подмяна на счупени и пукнати стъкла по спирките от служители на ОП „Комунални дейности“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    До първия
    Приятелю, не си прав, Менчо Пилков никога няма да си замине от паметта ни. Дълго ще помним какъв некадърен кмет сме имали и ще помним, че никога не бива да гласуваме за кмет от БСП. Въобще трябва да помним, че колкото БСП е било във властта сме стигали до катастрофа, независимо дали нацианолна власт или местно. Да припомня ли зимата на Луканов Да припомня ли зимата на Виденов Финансовата криза при Станишев и сега, в резултат от идеите на Корнела да раздаваме на калпак помощи, да вдигаме наред заплати, особено на някои съсловия, отново сме пред фалит Да приятеля - трябва да помним и да не повтаряме грешките
  • 3
    2
    Отегчен
    Усещам как някой ще се набълбука с вода юнашки. Сега се правят едни сметки, как от талончета и цигари се изкарват пари ама те нещата не са като преди 2 години. Такова павилионче има смисъл само за някой пенсионер да си изкарва 300 лева към пенсийката. И то без отопление или климатик, че там вече сметките са страшни.
  • 4
    1
    Vse
    Грозни и заемащи не малко място от тротоарната площ.Слава богу,че и този кмет безславно ще си замине,и от паметта на хората
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари