Община Русе закупи преместваеми терморамки

0
Терморамката измерва телесната температура с точност до 0,10 градуса
Терморамката измерва телесната температура с точност до 0,10 градуса Снимка: илюстративна

Терморамка, която да измерва температурата на влизащите в сградата, вече е монтирана във фоайето на общината в Русе

Закупуването на две такива устройства бе гласувано през декември от общинските съветници, а общата стойност на рамките е 14 400 лв. Средствата са от допълнителни трансфери за реализиране на мерки за профилактика и превенция на COVID-19, уточни Русе Медиа

Терморамката измерва телесната температура с точност до 0,10 градуса. Датчиците на детектора реагират при температура на преминаващия над 37,2 градуса чрез алармен сигнал.

Двете терморамки, закупени от общината, са преместваеми и могат да се поставят на места, където се събират много хора за различни събития. Това е един от начините да се опази здравето на служителите на администрацията и да се ограничи рискът от разпространение за коронавируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    daskal
    Баси глупостите! Оправете улиците и междублоковите пространства в Русе, че е заприличало на разорана нива!
  • 3
    4
    ПеНчо кубадински
    Ей тези в тая община за пореден път пикаят срещу вятъра,ама вече сте подгизнали ве малоумници,тези пари да ги бяхте дали на някой в нужда ваща мамичка мръсна чакали мръсни.
  • 4
    3
    мнение от Русе
    Верно бе - това недоразумение кметчето на Русе му трябваха 2 - две - години да се сети за термокамери. Малките градчета с умни кметове го направиха това преди 2 години. Ама тези кметове не си правят всеки ден селфита и да постват снимки във Фейса, а мислят. Пък нашето кметче само гони фустите из Общината. Пази боже сляпо да прогледа
  • 11
    2
    мнение
    Сетила са Мара да се побара. То пандемията свършва, скоро ще отпаднат и маски и сертификати, но наш Пенчо реши и от това да сгъне нещичко - колкото - толкова. Срам ме е от Вас !
  • 11
    1
    русенец
    А от кой посредник ги купи? Доста скъпички ми се виждат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари