Община Русе търси опции за ремонт на бившия хотел "Балкан"

9
Половината от сградата е общинска собственост, но пари за ремонт липсват
Половината от сградата е общинска собственост, но пари за ремонт липсват Видео: Кис 13

Половината от сградата е общинска собственост, но пари за ремонт липсват

Според кмета Пенчо Милков, сега, след като собствеността е вече изяснена, ще се търсят възможности за ремонт на общинската част.

Когато Пенчо Милков е станал кмет, Общината не е имала призната съсобственост върху сградата. След това администрацията инициира редица процедури, след които 50% от собствеността на красивата сграда, е присъдена на Общината.

По думите на Милков, Общината не може да си позволи да прави за своя сметка ремонти на сградата, тъй като ще струват милиони, предава Кис 13.

По отношение на зданието на бившето застрахователно дружество "България", известна като "Старата полиция", кметът каза, че са иззети части от малки незаинтересовани собственици. В момента трябва да се прецени дали с другия съсобственик заедно да направят ремонт или да търсят инвеститор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    15
    За Мюфтийството
    Да. То е другият собственик на бившия хотел "Балкан" - харизан дар от кмета Калчев!
  • 4
    14
    За какво говорим?!
    За бившия хотел "Балкан" или за сградата на бившото АД "България"?! Или и за двете сгради?! Докато Пунчо се почесва по главата, изяснява собственост, " търси" пари и двете сгради ще рухнат на главите на гражданите на "Малката Виена" ( кавичките не са случайни.). Същевременно се пилеят пари за какви ли не щуротии и глупости ( напр.Кръговото пред РДВР), докато Главната улица "Александровска", визитната картичка на града, си отива пред очите ни. Събирай дарения от русенци, бе некадърник!!!
  • 7
    13
    Plamen
    Другият собственик е мюфтийството, макар и в статията да не го пише,а това е съществена информация. Сградата наистина е красива и е задължително да се съхрани за в бъдеще.
  • 7
    12
    Пламен
    Какви опции да търси Община Русе? Това си е архитектурно-историческо наследство на Русе! ЕКОНТ доброволно реставрираха някои сгради в центъра и не търсеха опции.
  • 4
    11
    daskal
    До 10 - Швейк, не сте прав! Сградата е великолепна и става отвсякъде. Тя е една от архитектурните емблеми на Русе. Виж, цигуларчето могат да го махнат или поне да изринат грозния ръбест социалистически фундамент и да поставят фигурата на нещо по-обрано и съобразено с околната архитектура.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари