Община Русе ще вложи 25 милиона лева за асфалтиране

2
За всички некачествено извършени дейности по ВиК проекта Общината ще заведе съответните съдебни процедури за обезщетяване, категоричен е Милков
За всички некачествено извършени дейности по ВиК проекта Общината ще заведе съответните съдебни процедури за обезщетяване, категоричен е Милков Снимка: Facebook

За всички некачествено извършени дейности по ВиК проекта Общината ще заведе съответните съдебни процедури за обезщетяване, категоричен е Милков

Инфраструктурата е в тежко състояние, градът се нуждае от мащабна програма за ремонт. Кредитът от 12 000 000 лв. е едно от трите пера, с които ще я финансираме, каза кметът на града Пенчо Милков в интервю за Дарик Радио.

“Във ВиК проекта има заложени средства за асфалтиране след разкопаването на града. Той предвижда цялостно асфалтиране на 28 улици в града, които са засегнати над 50 % при работата. Останалите участъци, както предвижда законодателството, ще бъдат асфалтирани в рамките на разрушения участък плюс 0,7 метра встрани. Кредитът от 12 000 000 лв. , за който имаше обществено обсъждане, и който общината ще изтегли е за асфалтиране на улици извън този проект.” За всички некачествено извършени дейности от ВиК по този проект общината ще заведе съответните процедури в съда за обезщетяване, категоричен бе Милков.

“Независимо дали има ВиК проект или не, работа на местната власт е да поддържа и възстановява уличната настилка. Години наред това не е правено равномерно в Русе. Само за изминалата година общината е вложила 4,5 млн. лв. собствени средства в инфраструктура. Асфалтирани са над 60 междублокови пространства и улици” поясни кметът.

През тази година със средства на общината се предвижда да продължи тази мащабна дейност. Успоредно с това се работи и по привличане на държавни средства. През тази година правителството ще отпусне 6,4 млн. лв. на общината, като половината от тях вече са преведени, другите се очакват през февруари.

“Затова приемам като спекулации това, което някои хора твърдяха за близо осемте милиона, които общината не получи от финансовото министерство миналата година. Пари бяха отказани за всички общини, след което бяха променени условията за кандидатстване. И ние успяхме да привлечем над 6 000 000 лв., които ще бъдат прибавени към общинския бюджет за асфалтиране, който и тази година ще бъде над 4 000 000 лв.” обясни Милков.

Кметът обясни още, че причината за теглене на кредит от 12 млн. лв. не е, защото са загубени едни държавни средства. Общинските служители са направили икономически анализ, който показва, че в последните месеци цените на строителните материали поскъпват несъразмерно на останалите стоки. Изтеглянето на кредит ще позволи на общината ударно да асфалтира голяма част от улиците в града, след като той сега така или иначе е разкопан, а парите ще започнат да се връщат след 2 години с десетгодишен период, което е икономически много по-изгодно.

“Вземането на едни пари и свършването на една работа бързо и отведнъж е много по-целесъобразно разходване на средства отколкото по малко в продължение на години. А е много важно и в каква среда живеят хората. Русенци и по 3000 лв. да получават като заплата пак ще продължават да напускат града, ако стъпват в дупки, когато излязат от къщи. Затова нашата основна цел е бързо и решително подобряване на свързаността в града”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    12
    Истината е, че.....
    Обичаме те скъпи. Ореш длибоко, Орачо на ниви и ливади. Оран трябва, длибока оран.
  • 7
    11
    Бай Иван
    Изгодно е дядовото как да не е! Нали амбите ще го изплащат а вие ще усвоявате. Ех и куманистете днес не са кат едновремешните. Каки куманисте бяха на времето па ся с жълти гащи ем насрани ем голями
  • 12
    10
    Карма
    Тъп кът ГЪЗ. Между другото, кой и какъв е Господина от снимката? Много е харизматичен, и не много умен изглежда "на пръф поглед".
  • 16
    9
    Минувач
    Всички пари ще потънат в общинската фирма на леворъките задници, познати още като "Комунални дейности". Качество =0, гаранция =0. Градът прилича на някакво пропаднало село. Алоууууууу, кмета и заместничетата му, вървете в друг голям български град и вижте колко сте некадърни.
  • 15
    8
    Ето това е
    Възпитаникът на павликенския мазен селски цървул, обогатил се с милиони за петнадесет години владеене и царуване в местното пуцовско училище за некадърни кадри и храненици на семейството му и на близкото му приятелско и партийно обкръжение. Този лапач е бащицата на това некадърно същество, което също се опитва да лапа от баницата на народа. Честито да ви е, бащицата може да е следващият куимет с накривен селски каскет и дълбок ляв джоб за дясната му ръка ✋.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари