Община Русе се включва в кампанията “Да изчистим България заедно”

0
Желаещите да се включат ще могат да го направят в различни точки на Русе
Желаещите да се включат ще могат да го направят в различни точки на Русе Снимка: Община Русе / архив

Желаещите да се включат ще могат да го направят в различни точки на Русе

За поредна година Община Русе ще се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно“. В дунавския град инициативата ще се състои на 16 и 17 септември, като желаещите да се включат ще могат да го направят в различни точки на Русе.

На 16 септември /събота/ ще се извърши почистването на местата за отдих, игра и обществено ползване в кварталите Здравец, Здравец Север - 1 и 2, Здравец - Изток, Възраждане, Родина, Дружба, Чародейка – Север и Чародейка – Юг. На 17 септември /неделя/ ще бъдат облагородени Централната градска част и района на русенския кей. Началният час на дейностите е 9:30.

Ето къде ще бъдат сборните пунктове на доброволците по квартали:

- кв. Чародейка – пред Общинския пазар в кв. Чародейка - Юг;

- кв. Дружба – пред магазин „Пацони“ в кв. Дружба 3;

- кв. Родина – пред входа на ОУ „Олимпи Панов“;

- кв. Здравец – пред НЧ „Захари Стоянов – 1937“;

- кв. Възраждане – пред Русенския университет;

- Централна градска част и русенски кей – пред Часовника.

Община Русе призовава доброволците да разполагат събраните отпадъци в чували по протежението на тротоарите, а не около контейнерите за битов отпадък, за да може да се проследи какво е общото събрано количество. В края на всеки от двата дни на кампанията боклукът ще бъде събран и извозен от сметопочистващата фирма „НЕЛСЕН Чистота“.

Кампанията „Да изчистим България заедно” е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Насловът, под който ще се проведе кампанията тази година, е „Готови сме!“. Тя е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

От началото на „Да изчистим България заедно“ досега близо 2 500 000 доброволци са чистили страната. До момента те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Русенец
    Защо да ходя да чистя след тираджиите? Глобявайте ги, че да не си позволяват да хвърлят боклуци. В Германия хвърлят ли?
  • 5
    3
    русенец
    Общинарите вместо да ходят да чистят, не е ли по-добре да контролират чистотата в града и да наказват тези, които замърсяват? С други думи нека се занимават с това, за което им плащаме, а не да събират хартийки веднъж в годината.
  • 4
    2
    ...
    Аз съм част от община Русе и нямам намерение да се включвам в почистването. Значи вече не говорим за община Русе, а за част от община Русе (останалата част). Но мисля, че авторът на материала е имал предвид администрацията на община Русе. Все пак е добре да се прави разлика, защото последните (администрацията) не могат да се справят с почистването само на града, а какво остава за цяла България.
  • -4
    1
    dgd
    Хубаво е да има кой да чисти. Тука проблема е, че да се осмисли работата на почиствашите трябва и да има кой да замърсява. Да излезем на 15и да оцапаме !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари