Стартират нови кампании за разделното събиране на отпадъци в Русе

2

„Рециклиращо училище“, „Екошампиони“ и „Да изчистим България заедно!“ са част от кампаниите, които ще се реализират в община Русе до края на 2023 година

Инициативите на ЕКОПАК България са насочени към потребителите, домакинствата, децата и младежите в семейна и училищна среда. Целта е да се повиши разбирането на малки и големи за дейностите и процесите от системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

Кампанията за мотивиране на разделното събиране и рециклиране в училищата „Екошампиони“ ще се проведе през есента. Тя е за всички ученици от 1 до 12 клас в различни общини. Ще бъдат отличени училището, което проведе най-много еко-уроци, и учениците, които съберат разделно най-голям обем пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Всички участващи училища ще получат кошчета за разделно събиране от рециклиран картон, които да поставят в коридорите на училището и да продължат добрата практика по разделно събиране в училищното ежедневие.

За повишаване на осведомеността в детските градини в кампанията „Живей чисто! Рециклирай!“ ще се предоставят безвъзмездно:

- 5 комплекта картонени кошчета за разделно събиране на отпадъци от опаковки, предназначени за детски градини;

- 120 детски книжки „Повелители на рециклирането“;

- 120 стикера.

Също през есента се очаква и новото издание на кампанията „Да изчистим България за един ден!“, на която ЕКОПАК България е традиционен партньор.

До края на 2023 г. компанията ще партнира на различни спортни, музикални и културни инициативи, като провежда информационна кампания на място и предоставя контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки, които се извозват за рециклиране и обработка. Наред с това онлайн платформата „Рециклиращо училище. Учители за чиста природа“ предоставя за безплатно ползване от учителите учебни материали, свързани с темите разделно събиране, рециклиране и оползотворяване на отпадъци, опазване на околната среда и устойчиво развитие. Платформата осигурява много полезни материали в помощ на преподавателите на ученици от 1 до 12 клас: примерни уроци, игри, състезания, които се провеждат в учебния час или извън него. Целта е да се създаде професионална общност, където да се обменят идеи, добри практики, препоръки и опит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари