100 общински служители оцапаха ръце край Хижа "Приста”

0

Днес, над 100 служители от Община Русе се включиха в кампанията на БТВ „Да изчистим България заедно” като почистиха тревните площи в зоната за отдих край Хижа "Приста”.

След положените усилия бяха събрани стотици чували с боклук, с общо тегло 400 кг. Още около 1,7 тона отпадъци, събирани на купчини от локалното платно, успоредно на бул. "България" са извозени от фирмата изпълнител.

Хиляди тонове отпадъци се изхвърлят в природата всяка година, а рисковете за околната среда от разпиления навсякъде боклук са огромни.

Преди четири години под егидата на bTV цяла България се обедини в доброволческата кампания „Да изчистим България Заедно”. Тази година инициативата е подета за 5-ти пореден път. От 2012 г. по данни на еко министерството в рамките на инициативата са събрани близо 77 хил. тона отпадъци. В инициативата са се включили над 1 млн. и 200 хил. доброволци от цялата страна, а статистиката сочи, че всеки пети българин има принос в „Да изчистим България заедно”.

Тази година кампанията е насочена към защитените територии в България изключително ценни от гледна точка на опазването на био разнообразието. За целта над 108 000 чувала, 55 000 чифта ръкавици, инструменти и пособия за почистване са осигурени за 4 юни, с подкрепата на Министерство на околната среда и водите и бизнеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари