Набират стажанти за мащабна акция в Русе

2
300 лева награда ще получат стажантите, обучени за кампанията „Да изчистим България заедно“
300 лева награда ще получат стажантите, обучени за кампанията „Да изчистим България заедно“

Областна администрация Русе ще се включи отново в националната кампания „Да изчистим България заедно“.

Тази година голямото чистене ще се проведе на 15-ти септември. В тази връзка за първи път стартира национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната зелена доброволческа акция. Стажът ще се проведе в периода от 15 юли до 15 септември и в него ще могат да участват до 20 студенти, които ще преминат обучение с едни от най-добрите специалисти в областта на организирането, провеждането и комуникирането на доброволчески акции, а след това да се включат и пряко в подготовката на „Да изчистим България заедно“.

Програмата се реализира съвместно с Министерството на младежта и спорта и Националното представителство на студентските съвети. Целта й е да помогне на младите хора, които имат интерес към работата по общественополезни доброволчески проекти, да развият умения и да натрупат опит в тази сфера. Също така bTV ще сподели най-важното ноухау около организацията на доброволческите инициативи чрез семинарни сесии и уебинари, в които ще се включат професионалисти от екипа на медията и партньорската мрежа на „Да изчистим България заедно“. След края на обучението си младежите ще получат сертификат и финансово възнаграждение на стойност 300 лева.

В рамките на кампанията те ще работят най-вече на регионално ниво, като основните им отговорности ще са свързани с координирането на подготовката на областите в България за включване в акцията.

Всеки, който желае да се включи в стажантската програма, може да подаде своята кандидатура ТУК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари