Община Две могили: Не се предвижда увеличение на таксата за детска градина

0
Община Две могили опровергава информацията за по-високи такси
Община Две могили опровергава информацията за по-високи такси Снимка: bTV

Община Две могили разпространи отворено писмо до медиите, с което опровергава информацията, че ще има увеличение за такса детска градина и детска ясла.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Предоставяме Ви настоящото опровержение по повод тиражираното в местните медии увеличение на такса детска градина и детска ясла в Община Две могили, което не отговаря на истината.

На проведеното заседание на Общински съвет Две могили на 28.09.2018 г. бе прието изменение в Наредба № 5 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите, предоставяни на физически и юридически лица на територията на Община Две могили, област Русе. Както е посочено в докладна записка вх. № 238#1 от 17.08.2018 г., публикувана в официалната интернет страница на общината, причините, които налагат приемането на предложените промени в Наредба № 5 са привеждане на разпоредбите в съотвествие с нормативни актове от по-висока степен и постъпил протест от д-р Пламен Петков – прокурор в Окръжна прокуратура № АО-34/18 (22432/18) от 13.07.2018 г. срещу разпоредби от наредбата.

Това мотивира и направеното предложение за промяна на таксата, което бе прието от Общински съвет Две могили на 28.09.2018 г. С направените изменения в чл. 28 от Наредба № 5 досегашната постоянна част от 10,00 лв. се включи в таксата и така се запази общият й размер от 45,00 лв. месечно, а за децата, посещаващи задължителни подготвителни групи - 40,00 лв. месечно.

Новината, по описания от медиите начин, не отговаря на истината. В действителност не се предвижда увеличение на таксата, а включването на един от компонентите в нейния размер. Всъщност така формирана таксата създава по-благоприятни условия за родителите, тъй като след приетото изменение таксата ще се изчислява пропорционално, в зависимост от посещаемостта на детето, без да дължат постоянна част от 10,00 лв.

БОЖИДАР БОРИСОВ

Кмет на Община Две могили

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари