Оборудват КАТ - Русе с газоанализатори

0
Държавата смята да се пребори с един от най-големите замърсители на въздуха
Държавата смята да се пребори с един от най-големите замърсители на въздуха Снимка: БГНЕС

Има 28 пункта в страната. По ОП „Околна среда“ в момента не е допустим подобен тип дейност.

След оборудване на КАТ-София със 5 стационарни и 2 мобилни газоанализатора, се очаква да бъдат оборудвани и останалите области в страната.

Ще преговарям с комисията и ще се опитам да намеря финансиране, така че и в останалите пунктове да могат да бъдат закупени такива газанализатори. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов в Отдел „Пътна полиция“ на СДВР, предаде Агенция „Фокус“.

„Ще преговарям МВР да може бъде бенефициент по оперативната програма и да се отпуснат средства за закупуване от държавата за газанализатори за всички останали области в страната“, обясни той. „Надявам се до края на тази и началото на следващата инициативата да бъде реализирана и в цялата страна“, коментира Нено Димов. „София е добър старт, но ако не го направим в цялата страна няма да има необходимия ефект“, посочи министърът.

„Това е добра първа стъпка и трябва да има и следващи за пунктовете за технически преглед, контрол върху сервизите и по пътищата, така че да можем да се преборим с един от двата най-големи замърсители на въздуха“, поясни Нено Димов.

„Пътният трафик е единият източник, а битовото отопление е другият. Успоредно трябва да работим и с двете“, допълни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари