Обновяват гребната база в Лесопарка

1
Съществуващата спортна база е амортизирана и неподходяща за провеждане на първенства от световен ранг
Съществуващата спортна база е амортизирана и неподходяща за провеждане на първенства от световен ранг

Съществуващата спортна база е амортизирана и неподходяща за провеждане на първенства от световен ранг

Община Русе ще кандидатства за ремонт на инфраструктурата във връзка с предстоящото домакинство на Световното първенство по драконови лодки през 2025 г. и с оглед кандидатстване за Световната купа по кану-каяк-маратон през 2024 г. Средствата ще се искат от спортното министерство.

Общината е поела ангажимент чрез формуляра за кандидатстване към Международната федерация по кану-каяк да бъдат обновени спортните съоръжения, да се подготви водното трасе и да се облагороди инфраструктурата на Лесопарк „Липник“ по начин, по-който да отговарят на техническите характеристики на Федерацията за домакинство от световен ранг. Предвижда се укрепване на 2 хангара (където се съхраняват тренировъчните и състезателни лодки по кану-каяк) и обновяване на санитарни възли.

Гребната база е с изключително висок интензитет на посещаемост от страна на трениращите от трите русенски спортни клуба: Спортен клуб Кану-Каяк „Локомотив“, Спортен клуб по корабомоделен спорт „ЗМС –Иван Маринов“ и Спортен клуб „Триатлон – Далян“.

Съществуващата спортна база е амортизирана и неподходяща за провеждане на първенства от световен ранг. Идеята е сегашното състояние значително да се подобри и да се създадат по-благоприятни условия за провеждане на първенства и привличане на голям брой трениращи – деца, младежи и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Посерко
    Докато кораба на бат Милко и сандоканите му бавно но сигурно потъва не вярвам нещо смислено да се случи в тоя западнал за жалост и вече селяндурски град
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари