Областна администрация - Русе получи приз от кампанията „Да изчистим България заедно“

0

Отличието се дава за най-голям брой доброволци

Областна администрация - Русе отново беше наградена от най-голямата доброволческа кампанияДа изчистим България заедно“.

Призът получи областният управител Анатоли Станев по време на Националната среща на партньорите на кампанията, която се проведе днес в столицата.

Отличието се дава за най-голям брой доброволци, след като в кампанията от Русенско през септември миналата година се включиха близо 27 000 души. Станев благодари за наградата и отбеляза, че за нея заслуга има екипът на Областната администрация и жителите на региона, които са отделили от времето си и са помогнали за реализирането на каузата за една по-чиста природа. „Отличието носи удовлетвореност на работещите в администрацията, защото заедно успяхме да приложим адекватна комуникационна стратегия. Благодарение на нея имахме постоянна комуникация с общините в региона и координирахме успешно дейностите по почистване и облагородяване, без да усложняваме процедурите по предоставяне на материали и последващо отчитане“, коментира областният управител.

Станев посочи, че е необходимо да обърнем по-сериозно внимание на опазването на околната среда. „Опазването на природата не се изразява само в един ден, в който почистваме, а във всекидневните ни усилия да не замърсяваме. Трябва да променим навиците си и с ежедневните си постъпки да ограничим въглеродния отпечатък, който оставяме върху природата“, допълни още той. Според него от ключово значение е да бъдем последователни и целеустремени в действията си, а също да сме съпричастни с добрите дела и да даваме личен пример по-често. Припомняме, че Областната администрация в крайдунавския град се утвърди като водещ партньор на инициативата и редовно е отличавана за постигнатите успехи. Екипът на администрацията винаги се включва в инициативата. През 2019-а тя получи подобен приз, но тогава регионът се класира на второ място, отстъпвайки със съвсем малко на Бургас. Участниците в кампанията на областно ниво преди 4 години бяха наполовина – близо 13 000. Година по-рано институцията получи награда в категорията за най-много почистени места.

Официалната статистика сочи, че през 2022-а близо 280 хиляди доброволци в България са почистили 2 832 тона отпадъци само за ден – на 17 септември. 3 457 са почистените места, 412 са премахнатите нерегламентирани сметища, 282 са реновираните пространства в десетата инициатива „Да изчистим България заедно“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Ох, високоморалния завистник...
    Сигурно е останала някоя продавачка вмирисана на банички и водка неоправена.
  • -2
    2
    Граждани
    Те от областна администрация друг приз не могат и да вземат, а този е по милост за всички! По принцип толкова слаба областна администрация Русе не е имало!
  • 2
    1
    Не е за вярване
    Маниакалният любител на кекс не е бил там.А е имал избор от много по-квалитетни, по-умни и по-красиви от сегашната му бъркачка за кекс.Ама като не знае, че на работа кекс не се прави, да си яде вмирисания, гранясал, развален и съсухрен кекс.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари