Няма работници за бране на плодове в Кюстендилско

1
Тонове овощна продукция може да останат неприбрани
Тонове овощна продукция може да останат неприбрани

Тонове овощна продукция може да останат неприбрани

Заради липсата на работна ръка тонове овощна продукция може да останат неприбрани. Проблемът се задълбочава всяка следваща година.

Производителят Валери Йовев коментира, че като цяло годината не е била добра за черешовите насаждения, предава БНТ. Липсата на работна ръка е основен фактор при черешопроизводството. Идват работници от други населени места, но те са недостатъчни. Заплащането е било между 50-70 ст. за събран килограм. За прясна консумация трудът се е заплащал за около 80-90 ст. за килограм. Средно събраната продукция от един човек е около 100 кг за ден, коментира Йовев.

За брането на сливи и ябълки плюс е, че зреят по-дълго, което улеснява събирането им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Ф16
    Местя го от единия в другия крачол....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари