Как да съхраним ябълките свежи до 10 месеца след брането?

22
Ябълките по магазините обикновено са на възраст над една година
Ябълките по магазините обикновено са на възраст над една година

Ябълките по магазините обикновено са на възраст над една година

Ябълки - сочни и ароматни плодове, които идват в разнообразни сортове и видове, и всички обичаме. Те узряват по различно време, а климатът може да варира. Затова ранната есен обикновено е периодът, когато е подходящо време за бране на ябълките. Ние ви предоставяме информация за най-добрия момент за беритба, как да го направите и как да съхранявате тези плодове, така че да се наслаждавате на тях през цялата година.

Кога се берат ябълките?

Ранната есен е периодът, когато ранните сортове ябълки са готови за бране, пише Актуално. Как да разберем дали плодовете са узрели? Вземете ябълка в ръка, повдигнете я за дръжката и я завъртете. Ако се отделя лесно от дървото, значи е готова за бране. Летните сортове могат да се берат от началото на август, а есенните - от началото на септември. Важно е да берете ябълките в правилния момент, тъй като ранното бране може да доведе до кисели, твърди и неядливи плодове, докато късното бране може да доведе до меки и разкашкани плодове.

Как да съхраняваме ябълките след брането?

След брането е важно да съхранявате ябълките правилно, за да запазите техния вкус и свежест. Най-добре е да ги държите на хладно, при относителна влажност от 90 до 95 процента. Хладилникът може да бъде подходящо място, особено ако имате няколко ябълки. Поставете ги в найлонова торбичка с дупки или ги покрийте със захаросана влажна кърпа, за да запазите влагата. Това ще им помогне да останат свежи за по-дълго време.

Как да имате ябълки целогодишно?

За да имате ябълки през цялата година, можете да съхранявате реколтата в контролирана атмосфера. Тази техника включва регулиране на температурата, влажността, въглеродния двуокис и кислорода, така че плодовете да влизат във възможно най-дълъг сън. Така можете да съхраните ябълките си свежи до 10 месеца след брането.

Имайте предвид, че ябълките, които намирате в магазините, обикновено са на възраст над една година. След този срок те започват да губят вкус и свежест. Затова, ако искате да се наслаждавате на истински вкусни и свежи ябълки, няма нищо по-добро от тези, които сте отгледали сами.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Надежда
    Много написахте, та нищо
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари