Новите хейтъри в мрежата - злоба и кеф!

0
Това ни е тактиката към новите хейтъри, обезвреждане чрез пълно игнориране
Това ни е тактиката към новите хейтъри, обезвреждане чрез пълно игнориране

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ как отваряте фейсбук, очаквайки обичайното “Добро утро!”, гарнирано със снимка на морето през чаша студена бира или на котенце, заспало в пътна чанта, а вместо това ви облеят с ледения душ на дезинформацията:

“СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ ВЪВ ВЪЛЧЕДРЪМ СА НАМЕРЕНИ ДВА ТРУПА НА ДЕЦА НА ПО 3- 4 ГОДИНКИ ОРГАНИТЕ ИМ СА ИЗВАДЕНИ И ВЗЕТИ ДЕЦАТА СА ЗАШИТИ И ХВЪРЛЕНИ В РЕКАТА ДЕЦАТА СА ОТ ЧЕРНИ ВРЪХ МОЯ НАЙ-ДОБРА ПРИЯТЕЛКА СЪЩО Е ИЗЧЕЗНАЛА ОТ СНОЩИ ТЕЛЕФОНА И Е ИЗКЛЮЧЕН! МОЛЯ ВИ ПАЗЕТЕ СЕ ТЕЗИ КРЕТЕНИ ОБИКАЛЯТ НАВСЯКДЕ МОЛЯ ВИ ПАЗЕТЕ СЕ СПОДЕЛЕТЕ ТОВА НА СТРАНИЦИТЕ ВИ ДА РАЗБЕРАТ ВСИЧКИ!”

Какво ще си помислите? Вълчедръм е малък град в Северозападна България, близо е до Монтанска област и до Лом, жителите му са под 4000 хиляди, едва ли са много абонатите на социалните мрежи, които имат познати там и могат да звъннат, за да проверят истина ли е.

Ще го подминете ли директно, без да стигате до последния ред, както се игнорира реклама на перилни препарати, или ще го прочетете още веднъж, а може дори да го шернете, за да го видят и други? Толкова невероятно зловещо е, та чак те кара да се колебаеш, да си кажеш: ами ако все пак е вярно!

Новите хейтъри в нета нямат нищо общо с досегашните досадни провалени вещери, мразещи всичко по припцип и хранещи се от собствената си негативна енергия.

Тези са съвсем друг вид, не философстват, не се обясняват, няма ги типичните простотии, пълни с издайнически грешки: “Много злоба и завис”, “Случаенос? Не мисла”, “Преатели не им се вързвайте!” и пр. Не си изливат душата, напротив, имат самочувствие, подмолни са, държат се като терористи – манипулатори, специализирани в психическия тормоз и разпространяването на вредни внушения. Приличат на ония, дето звънят в полицията да плашат с бомби, даже може да са същите вредители, но преминали на виртуалния фронт за разнообразие.

Мълвата за убитите деца тръгна миналата седмица, заговори се, че в Монтана, Русе, Лом, Разград и околностите гражданите се страхували да излизат от къщите си, че бял микробус с разградска регистрация обикаля “из Делиормана”. Полицията го опроверга веднага, обясниха, че извършителите са се регистрирали под фалшиви профили. Не издадоха обаче от кой тип са новите варвари – дали са ниско подстригани агресивни момчета, безпарични алкохолици на средна възраст, или пъпчиви дебели тийнейджъри, които

нямат шанс да си хванат гадже в близките 100 години

Постът не е ръкописен, няма логика да му се приложи директно графологията (науката за изследване на индивидуалните особености чрез анализ на почерка). И все пак, някои странности на текста са красноречиви, най-малкото налудността му е очевидна.

Един разпространен в нета тест за анализ на психическите отклонения чрез размера на шрифта информира, че стремежът към главни букви е типичен за хора, които “обикновено са откъснати от живота, често пъти са неспособни да се справят с трудни ситуации, затворени в себе си, в своите интереси, болезнено възприемат неуспеха и нерядко попадат под чуждо влияние”. Споменава се също, че са склонни към употреба на алкохол и наркотици. Прибавяйки и безумното изпускане на препинателните знаци, патологията изглежда безспорна.

И все пак не изглежда да е толкова просто като графит, предупреждаващ, че идва краят на света – по-скоро май е написано така нарочно. Да внушава, че авторът е уж обикновен простичък човечец, подложен на силно напрежение, и затова не го е било грижа в бързината за точките и запетайките. От друга страна обаче, буквени грешки няма, не е ли странно за

потиснат емоционално имбецил?

И това не е всичко. Освен че измислят гадории, за да плашат хората, новите хейтъри атакуват на групи напълно невинни новини и се гаврят безпричинно с отчаянието, все едно ритат малки кученца ей така за кеф. Не като онези хъшлаци, които преди няколко години си правеха смешки с жените в bgmama, сегашните имат далеч по-жесток хумор.

Наскоро нападнаха една дописка, че чаят от корени на глухарче може да излекува рак. Влизаха във всички сайтове, които я цитират, и бяха най-малко двама. Пишеха едно и също:

ХРИСТО: Това е чудо! Бях болен от рак, но веднага след като прочетох заглавието на статията, излязох на двора, набрах билката, сварих няколко чая и 2 дни след това докторът ми каза, че по чудо съм оздравял! Благодаря ви!

АНОНИМЕН: Сериозно ли говориш?

ЛАЗАР: Разбира се! Мога да потвърдя, защото и аз бях там и видях как Христо се излекува за два дни. Но правеше наистина силна отвара от корени на глухарче и се оплакваше, че горчи адски.

ХРИСТО: И аз бях там, на третия ден почна и по вода да ходи.

След като останалите участници във форума ги заклеймяват, един от тях влиза като анонимен, за да напише: “Хахахахахаахахахахахах ИСУС СТАНА ХАХАХАХАХ.”

По подобен начин насаждаха напрежение преди месец и нещо, когато се разчу за пожар в близост до Чернобил. Пишеха, че радиационният облак пълзи към Варна и до часове ще покрие цялата държава.

Анонимността в мрежата понякога е лошо нещо, няма начин да пребиеш такива кретени или да извършиш граждански арест, а са и трудни за проследяване по IP адресите, защото ползват различни компютри и устройства.

Така че единственият начин да ги удариш е, като не им обръщаш внимание.

Вържеш ли им се, започнеш ли да коментираш и споделяш постовете им, влизаш в техния сценарий и изгаряш.

Вместо това просто трябва да си представяш как се кискат доволно с течащи от превъзбуда лиги и да продължиш нататък. Това ни е тактиката към новите хейтъри, обезвреждане чрез пълно игнориране. Иначе няма да издържим.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари