„Новая газета Европа“: Тялото на Навални се намира в болницата в Салехард

0
Към 17 февруари аутопсия на починали опозиционер не е провеждана
Към 17 февруари аутопсия на починали опозиционер не е провеждана Снимка: БГНЕС

Към 17 февруари аутопсия на починали опозиционер не е провеждана

Тялото на руския опозиционен лидер Алексей Навални се намира в моргата на окръжната болница в Салехард. Към 17 февруари аутопсия не е провеждана. Това съобщава вестник „Новая газета Европа“, позовавайки се на свои източници, предаде БГНЕС.

Според източника на изданието тялото на Навални първо е било откарано в Лабитнанги, но вечерта на 16 февруари е било пренесено в Салехардската районна клинична болница, разположена на улица „Мир“.

Обикновено телата на починалите в колониите се изпращат направо в Бюрото по съдебна медицина, но тук по някаква причина го откараха в клиничната болница“, заяви служител на Салехардския пункт за бърза помощ, който се намира на 500 метра от болницата. По тялото на политика не са открити следи от огнестрелна рана, т.е. смъртта „не е от криминален характер“, каза той и добави, че са открити синини, които са били получени приживе - но те не са от побой.

Като служител на Бърза помощ с доста голям опит мога да кажа, че подобни наранявания, описани от тези, които са ги видели, се появяват от конвулсии. Човекът се гърчи в конвулсии, опитват се да го държат на земята и конвулсиите могат да бъдат много силни, така че се появяват синините. Казаха също, че е имал синина на гърдите. Но такива, каквито се появяват във връзка с непряк сърдечен масаж“, разказа източникът.

Това означава, че все пак са се опитали да го реанимират и той е починал най-вероятно от спиране на сърдечната дейност. Но защо се е стигнало до това спиране, все още никой нищо не казва, пише изданието.

Нито на 16, нито на 17 февруари е направена аутопсия. Руските власти за момента не могат да установят точната причина за смъртта и не допускат до тялото роднините на Навални.

Близките на политика от вчера настояват да бъдат допуснати до неговото тяло, но за момента техните опити остават неуспешни. Те заявяват, че дори не знаят къде се намира тялото на Навални.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари