Нова организация за преминаване през "Кулата"

0
Целта е да се избегнат тапите
Целта е да се избегнат тапите Видео: NOVA

МВР с мерки срещу тапите на "Кулата".

Въвеждат специална организация на движение, за да се избегнат километричите задръствания от миналата седмица, предава NOVA.  На границата са изпратени допълнителни екипи, които правят мобилни проверки.

В сравнение със същия период на миналата година трафикът през "Кулата" се е увеличил с 25%. С 65 на сто повече са и семействата, които пътуват с децата си към Гърция.

Граничните полицаи призовават хората да подготвят всички необходими документи ощепреди проверката на КПП-то.Там в момента няма опашки. Проверката на автомобилите днес отнемаше само 30 секунди. За автобусите бяха предвидени мобилни групи, които проверяваха пътниците в

каросериите им.

„На изход сме създали възможност леките автомобили при наличие на много голям трафик да пътуват на 4 ленти, а товарните само 1, а в случай когато няма автомобили ще се ползват и 5 ленти за леки автомобили”, обясни Атанас Георгиев.

„Още в началото на КПП-то ще има наши колеги,които ще се опитат при възможност да разделят трафика в различни ленти - български граждани, европейски граждани и такива от трети страни.  Автобусите също ще се отделят на близкия паркинг и с мобилни устройства ще се проверяват. Трябва да отчетем големия брой пътуващи. Аз накарах колегите да ми извадят статистика. С 25% се повишил сравнение с този период за миналата година пътуването на български граждани към съседна Гърция, а 65% имаме увеличение на тези хора, които пътуват с деца. ”, обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Очаква се утре трафикът към южната ни съседка отново да е интензивен. За това е добре пътуващите да се запасят с храна и вода.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари