Нова мода! Съхраняват трупове в апартаменти!

0
Погребалните агенции във Враца стават все по-креативни в привличането на клиенти, като най-новата мода е разкриването на частни морги.
Погребалните агенции във Враца стават все по-креативни в привличането на клиенти, като най-новата мода е разкриването на частни морги.

Погребалните агенции във Враца стават все по-креативни в привличането на клиенти, като най-новата мода е разкриването на частни морги. От известно време вече съществуват 2 подобни помещения. Там телата на мъртвите престояват до погребението, измиват се и се обличат.

Според запознати причината да се отворят помещения за съхраняване на трупове е да не плащат на морга във врачанската болница. Престоят на умрял човек в залата на здравното заведение е 36 лв., което оскъпява услугата на погребалните агенции. Частните морги са определили цена от 10 лв. за съхраняване тялото на покойника, докато се подготви за погребението.

Само преди дни полиция посети една от частните морги във Враца. Помещението, което наскоро е отворило врати, се намира в района на бившия противочумен комбинат. Собствениците на погребалната агенция са пригодили хладилен фургон, където да съхраняват труповете. При извършена проверка се установява, че разкриването й не е незаконно. Агенцията е предоставила документи и според закона, щом отговаря на изискванията, може да се разкрие подобна дейност.

Според близки до средите на погребалните агенции, които във Враца са около 10, има вражда между фирмите и те постоянно се топят на компетентните органи. Припомняме, че преди около месец няколко агенции пуснаха писмо до ръководството на болницата, в което обвиниха санитаря в моргата, че върти бизнес с труповете на хората, укривал документите на покойниците и ги предоставял само на една агенция. Директорът на лечебницата Светозар Луканов бе категоричен, че ще спре катафалките до здравното заведение. Една от подписалите се фирми под писмото била строителна, а не погребална, коментират осведомени.

Освен във фургон, друга погребална агенция пък пригодила апартамент във Враца, където съхранявали труповете на умрели. Напрежението между фирмите продължава. Докъде ще стигнат в битката за мъртви обаче, тепърва ще се разбере.

Източник: Konkurent.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари