Нова измама с квартири фантоми в Гърция

0
Как работи схемата?
Как работи схемата? Видео: NOVA

Как работи схемата?

Нов епизод на измамата с квартири фантоми за морска почивка. За това сигнализираха потърпевши, станали жертва на схемата, предава NOVA. Този път потърпевшите резервирали апартаменти под наем в курорта Неа Парамос в Гърция. След като превеждали различни суми под формата на капаро, връзката със наемодателя прекъсвала. В началото на лятото ви разказахме как десетки изгоряха от подобна измама, но с фиктивни почивки по родното Черноморие.

Измамата се реализирала в групи за пътувания във Facebook, а жертвите са десетки. Всички те получили атрактивни оферти за почивка в Северна Гърция. За да предплатят ваканцията, трябвало да преведат различни суми авансово. Комуникацията с наемодателите се извършвала по телефона или в чат, а капарото се превеждало през система за електронни плащания. Вместо почивка в Неа парамос потърпевшите оставали излъгани, тъй като квартирата се оказвала фантом, а връзката с мнимите собственици прекъсвала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари