Над 400 души са се удавили в Гърция през миналата година

0
331 от жертвите са били на възраст над 60 години
331 от жертвите са били на възраст над 60 години

331 от жертвите са били на възраст над 60 години

Над 400 души са загубили живота си през 2023 г., докато са участвали в развлекателни дейности, свързани с водата. Това се казва в доклад на организацията „Безопасни водни спортове“.

От 407-те смъртни случая 400 души са загубили живота си в морето, а останалите - при дейности във вътрешни водни басейни като езера, реки и басейни.

Броят на смъртните случаи се е увеличил с 4% от 2022 г. насам, когато са се удавили 379 души.

Около 260 от тези смъртни случаи се дължат на удавяне поради непрадпазливост, 25 – на патологични причини, един – на смъртоносен инцидент, а за 114 смъртни случая точните причини все още не са установени, съобщава bTV НОВИНИТЕ.

По отношение на възрастта 331 от жертвите са били на възраст над 60 години, 59 са били на възраст между 18 и 59 години, пет са били непълнолетни, докато за пет жертви възрастта не е уточнена.

От загиналите в морето 272 (68 %) са гърци, а 124 са чужденци. Националността на останалите четирима не е установена.

14% от смъртните случаи по плажовете са настъпили най-вече между 12 и 13 часа. Малко повече от половината (56%) от инцидентите с фатален край са станали на плажове, на които няма спасители.

По отношение на броя на инцидентите с фатален край в община Термайкос, южно от Солун, са регистрирани най-много инциденти (15 смъртни случая), следвана от общините Тасос (14), Варис-Вулас-Вулиагменис близо до Атина (13), на остров Родос (12), на остров Кос (12), а на Халкида (11).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари