Как българки, търсещи работа в Гърция, се озовават в затвора

1
Те стават неволни участници в схеми, разработени от телефонни измамници
Те стават неволни участници в схеми, разработени от телефонни измамници

Те стават неволни участници в схеми, разработени от телефонни измамници

Българки, които търсят работа в Гърция, често се озовават в затвора. Причината - те стават неволни участници в схеми, разработени от телефонни измамници, разказва репортаж на NOVA.

Обикновено жените търсят работа през Facebook, където оставят и телефонните си номера за контакт. След това ало измамници започват да им звънят, правят им психопрофили и ги изпращат на определени адреси под предлог, че там ще получат предложение за работа. Впоследствие обаче се оказва, че българките са изпълнявали ролята на "мулета", изпращани в уречен час при жертвите на "ало" измами. Чрез жените престъпниците проверявали дали на мястото има полиция. Ако това се окажело така, органите на реда задържали нищо неподозиращата жена. Ако пък мястото е "чисто", измамниците сами прибирали парите на жертвите си.

Припомняме, че във вторник гръцките власти задържаха българи, измамили възрастни хора с над 260 000 евро. В престъпната група са участвали деветима наши сънародници и двама гърци. Само за пет месеца те откраднали от възрастни хора хиляди евро и ценни предмети. Представяли се за лекари или полицаи, като искали възрастните хора да платят за освобождаване на близък от ареста след несъстояла се катастрофа или спешна операция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари