Нов порт за слушалки за смартфон. Край на старите жакове

0
Наследник на жака за слушалки ще е портът от ново поколение USB Type-C
Наследник на жака за слушалки ще е портът от ново поколение USB Type-C

Intel смята, че бъдещето на смартфоните включва сбогуване с традиционния 3.5-мм жак за слушалки.

Според компанията потребителите, които в голямата си част все още са против тази идея, постепенно ще свикнат с нея заради предимствата на новата технология, пише Дневник.

Наследник на жака за слушалки ще е портът от ново поколение USB Type-C. Той е универсален като може да се използва за свързване на най-различни устройства, тяхното зареждане и др. Още преди да набере популярност USB Type-C беше обновен с още възможности.

По време на конференцията си Intel Developer Forum, компанията ги представи като аргумент, който постепенно ще спечели потребителите. USB Type-C е изцяло дигитален, като премахва необходимостта от електрониката за преобразуване на аналогов в дигитален сигнал. Това ще доведе до много по-добро качество на звука, аргументира се компанията.

Освен това ще позволи използването на система за изолиране на околния шум, включително и при използване на устройства за свободни ръце. Ще могат да се използват и допълнителни ефекти за подобрение на звука, както и да се правят по-тънки телефони.

Обновеният USB Type-C има и по-добро управление на използваната енергия. Системата ще може да разпознава свързаните слушалки и микрофон, като така ще изключва микрофона на телефона. Това ще се прави и когато потребителят слуша музика и не се нуждае от микрофон. По този начин ще се изразходва по-малко енергия.

Intel допълни, че обновеният USB Type-C ще има и подобрена поддръжка за видео. Тя няма да е пълен заместител на HDMI, но ще позволява гледане на видео на голям екран от телефона.

Недостатък на USB Type-C е, че ще има няколко различни спецификации и варианта. Това означава, че не всички устройства с този порт ще поддържат всичките му възможности, които най-вероятно ще са налични в по-скъпите модели, но не и в по-евтините. Разбира се, това ще важи най-вече от производителите.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари