Нов полицейски бисер в Пловдив удари в земята "Ханко Брат"

2

Майката на немския социализъм Клара Цеткин, която е била съратничката на Карл Карл Либкнехт и Роза Люксембург, жената по чиято идея празнуваме 8 март, бе обявена за "цар" от пловдивската полиция.

Това се вижда от криминалния бюлетин на Областната дирекция на МВР, съобщава "Марица". От сводката за шофьорът, който блъсна 2-годишно дете, се разбира, че произшествието е станало на площад „Цар Клара Цеткин”.

Вярно е, че и сега площадът се казва „Клара Цеткин”, но в биографията на прочутата жена, никъде не се споменава да е била цар, нито дори президент на Ваймарската република. От историческата справка става ясно, че известно време тя е била почетен председател на Райхстага, преди Хитлер да я изгони, заедно със съпартийците й през 1933 година.

Площад „Цар Клара Цеткин” заслужава достойно място сред христоматийните гафове на пловдивската полиция. След като преди време те прекръстиха "Хажди Асан" махала в кв. „Хаджи Димитър”, а инспектор от общинска полиция състави фиш при проверка на улица „Ханко Брат”, сега имат силна конкуренция в лицето на „Цар Клара Цеткин”.  

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари