Нов мултифункционален спортен комплекс ще заработи в Две могили

2
Той включва зали за провеждане на почти всички видове спортни състезания, конференции и семинари
Той включва зали за провеждане на почти всички видове спортни състезания, конференции и семинари Снимка: Областна администрация - Русе

Той включва зали за провеждане на почти всички видове спортни състезания, конференции и семинари

Мултифункционален спортен комплекс за близо 1.7 милиона лева бе открит днес в град Две могили. Средствата за изграждането на залата бяха отпуснати с постановление на Министерски съвет от 2021 година, съобщиха от областна администрация. На събитието присъства областният управител на Русе Анатоли Станев, който участва и в церемонията по прерязване на лентата на новия обект.

Проектът е пример за това по какъв начин може да се създадат условия не само за спортистите, но и за всички хора в Две могили да спортуват. Вярвам, че не случайно точно днес откриваме тази модерна и функционална спортна зала. Надявам се преди всичко тя да стане събирателен център за желанията, амбициите и стремежите на младите хора“, сподели Станев и благодари на кмета Божидар Борисов.

Новият комплекс включва зали за провеждане на почти всички видове спортни състезания, конференции и семинари. Към центъра функционира фитнес зала, сауна, каф-бар и професионално игрище за тенис на корт. Обособени са 21 паркоместа за леки автомобили, както и 10 велосипедни стойки. Околното пространство е оформено с алеи, пейки, озеленяване и осветление. Изградена е и детска площадка.

От своя страна кметът Божидар Борисов изказа благодарност на правителствата, включително и на служебния кабинет за пълното съдействие при реализирането на проекта. Той бе категоричен още, че на територията на общината ще се реализират редица подобни събития.

Новата сграда бе осветена лично от Русенския митрополит Негово Високопреосвещенство Наум и свещеници от митрополията.

Беше подготвена и богата празнична програма, включваща традиционни фолклорни изпълнения и модерни песни и танци.

Сред присъстващите бяха още председателят на Общинския съвет Мехмед Чолаков заедно с общински съветници, кметове на населени места от региона, Елеонора Горбанова, която е представител на Министерството на младежта и спорта, Пламен Нунев, носителят на почетния знак на град Две могили „Филип Тотьо“ и състезател в националния отбор по бойни изкуства Симеон Стойчев, директори на учебни заведения, а също и Жанета Василева – представител на фирмата изпълнител „Технострой“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    гражданин
    Снимки на залата няма ли?
  • 4
    3
    Цветан Цветанов
    Кръстника с очилата ни напомня ,че все още той разпределя порциите в област Русе.
  • 7
    2
    Дядо Мраз
    МУМИЯТА до кмета, как го няма и мамин Гошко??? Пак гласувайте за ОПГ ГЕРБ...... Гешееев МУМИЯТА кога ще го подкараш и него???
  • 9
    1
    Емо
    наркомана и той коплекси ще прави Нунев 2 на безлюдни места
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари