Нов филиал на детска градина откриха в Русе

0

Нов филиал към ЦДГ „Ралица“ беше официално открит днес. Той се помещава в сградата на ОУ „Братя Миладинови“. Двете групи са с капацитет от 40 места. От тях, към момента незаети остават 13, които ще бъдат обявени като свободни за деца, родени 2010 и 2011 г. при следващо класиране. На откриването на филиала присъстваха кметът Пламен Стоилов, неговите заместници Страхил Карапчански и Иван Григоров, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев, директорът на ОУ „Братя Миладинови“ Мария Димитрова, представители на РИО на МОН и др.

В приветствието си, г-н Стоилов подчерта, че това е едно от 4-те детски заведения, които ще отворят врати в община Русе през настоящата година. „С откриването на новия филиал успяхме да задоволим нуждите на квартала от този вид услуга и децата вече ползват модерна материална база, която отговаря на всички изисквания за едно съвременно детски заведение“, каза г-н Стоилов. Той уточни, че предстои откриването на детското заведение в кв. „Чародейка“, което се изгражда по проект „СВЕТИЛНИК“. През настоящата година ще бъде открита и нова детска градина в кв. „Дружба“, както и още една група в ЦДГ „Радост“. Равносметката сочи, че до края на годината ще бъдат разкрити близо 240 нови места за деца на възраст от 3 до 7 години. Г-н Стоилов уточни, че през 2014г. ще бъдат проектирани две детски ясли, които Община Русе планира да изгради през следващата година.

Лентата на новия филиал прерязаха кметът Пламен Стоилов и директорката на детската градина Силвия Стоянова. Децата представиха кратка музикална програма, в която се включиха и техни връстници от други филиали на ЦДГ „Ралица“.

Близо 64 хил.лв. са инвестирани от бюджета на Община Русе за проектиране, реконструкция и строително-монтажни работи за новия филиал. За обзавеждане и оборудване на помещенията са осигурени още 32 000 лв. Филиалът на детската градина разполага със занимални-спални за две групи, физкултурен кът, методичен кабинет, медицински кабинет, санитарни възли за децата и персонала, офиси за разпределяне на готовата храна, която се приготвя в кухнята на основната сграда на детската градина, просторен коридор за спортни, музикални и развлекателни дейности за децата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари