Поставиха знаците за забрана на камионите да се движат в лява лента в Русе

9
Знаците се поставят и от двете страни на платното в посока на движението, за да няма оправдания, че не са видени
Знаците се поставят и от двете страни на платното в посока на движението, за да няма оправдания, че не са видени Снимка: Фейсбук

Знаците се поставят и от двете страни на платното в посока на движението, за да няма оправдания, че не са видени

Вчера Община Русе е поставила обещаните знаци, които забраняват за тежкотоварните камиони да се движат в лявата лента по о бул. “България” и бул. “Тутракан” от Кръговото на Дунав мост до Индустриална зона „Тегра“ в Русе.

За това съобщи кметът на Русе Пенчо Милков. "Положението с тежкотоварните камиони отново е нетърпимо. Огромният трафик блокира града, въпреки взетите мерки. На среща с областния управител, директора на ОД на МВР - Русе и началника на “Пътна полиция” решихме да се приложи временна организация на движението по бул. “България” и бул. “Тутракан” от Кръговото на Дунав мост до Индустриална зона "Тегра".

Снощи разпоредих да бъдат изработени допълнителни пътни знаци. Днес, в почивния ден, те бяха готови и са поставени по бул. “България”. Така развързваме ръцете на МВР да глобява тировете, които се движат в лява лента и задържат колите, предизвиквайки “тапи”. Знаците се поставят и от двете страни на платното в посока на движението, за да няма оправдания, че не са видени", написа в събота във Фейсбук Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    15
    Пффф до 14
    Кой контролира спазването на знаците? Кмета ли? Все ми е тая кой ще е кмет ама хайде малко по сериозно да говорим.
  • 8
    14
    BA
    На кмет не му отива да се жалва, като квартална пенсионерка. Точно обратното на него трябва да се жалваме и да изискваме резултати. Разбира се ще си останем само с искането, тъй като г-н Кмета многократно доказа, че не е в състояние да управлява градът. То знаци и сег имаше в някой уастъци, въпросът е кой контролира спазването им? Кой организира движението по бул. България? Кой следи изходите за бул. Христо Ботев и за кв. Чародейка да не са затапени? Защо не се монтират повече камери за контрол? Защо не се оправи хилавото осветление по основните булверади?
  • 8
    13
    Пффф
    Оставете Пенчо-менчо-генчо или който да е кмет. Знаците са недвусмислени и ясни. Транзит Силистра-Русе-София /примерно/ за чий да виси с дни на опашката за дунав мост? Проблемът е мързеливия ПП-Кат-Русе, който така и не си изпълни задълженията да регулира трафика към Дунав мост. А ПП-Кат-Русе е на държавно разпореждане, не на общинско. Кмета, който и да е той, и копче не може да им каже на тътразулниците! Седят си в колите и си лъзгат по телефоните. Първа категория труд и ранна пенсия. КАТ ? За чий? Да ги съдя два пъти и да плащат хонорари на адвоката ми.
  • 14
    12
    О.о
    Сега остава да се научите и да си събирате глобите още на границата, не да ги пишете и после в графата "Несъбираеми".
  • 9
    11
    До О, не
    Той мн добре разбира и знае. Ьа разлика от кухите лейки които гладуваха за него и още по кухите търпящи го
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари