Общинските съветници ще гласуват закриване на ДГ "Ралица" в Русе

1
Детското учебно заведение има неразплатени задължения, които за периода 2014 г. - 2019 г. са общо в размер на 43 350 лв.
Детското учебно заведение има неразплатени задължения, които за периода 2014 г. - 2019 г. са общо в размер на 43 350 лв.

Докладна записка за закриването на ДГ "Ралица" е внесена от зам.-кмета Енчо Енчев за предстоящата сесия на Общинския съвет в Русе.

"За предстоящата учебна година, в ДГ „Ралица“ – Русе приетите и записани деца в първа група са общо 20 деца, което е с 20 по – малко от завършилите деца, постъпващи в първи клас. Тази разлика в броя деца ще се отрази неблагоприятно на приходната част на бюджета на детското заведение, а неоптимизирането на разходите, ще доведе до затруднения във функционирането му", посочва Енчев.

Освен това детската градина при започване на всяка бюджетна година има неразплатени задължения, които за периода 2014 г. - 2019 г. са общо в размер на 43 350 лв.

За посоченият период Община Русе е дофинансирала детската градина с общо 53 653 лв.

"Общият брой на децата, записано в детската градина към 01.08.2021 г. е 88 деца. Този брой деца не е достатъчен за функционирането на детската градина и предвид гореизложеното, внасяме настоящото предложение до Общински съвет – Русе за закриване на ДГ „Ралица“ - Русе, с адрес на управление ул. „Алеи Възраждане“ №58, считано от 1 ноември 2021 г. Предлагаме децата, записани в ДГ „Ралица“ - Русе да бъдат пренасочени в ДГ „Чучулига“ – Русе", предлага зам.-кметът по образованието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари