Николай Слатински: Борисов никога няма да бъде Личност

1
Презира личната си Отговорност към всички нас, гражданите
Презира личната си Отговорност към всички нас, гражданите Снимка: архив

Моята любима класна другарката Михайлова ми бе казала, че да си Личност се иска първо да се уважаваш себе си като отговорен човек. Не да се обичаш повече от всичко друго и всеки друг, не да се смяташ за най-важния за самия себе си, а да си даваш сметка, че човек - това е на първо място Отговорност - към онова, което правиш, което твориш, което говориш, което отстояваш.

Помислих си това като прочетох, че ББ хвърлил оставката в деловодството... Той може да е нарцистично влюбен в себе си, може да е егоистично до патология поставящ себе си над всичко и над всеки, но никога няма да бъде Личност, а след време ще бъде смятан за срам за всички нас.

Защото е абсолютно опериран от всякакво уважение към себе си като отговорен човек. Не само не е чел конституцията, не само не е проникнат поне частично от духа на демократичните закони, не само не разбира институционалните действия и взаимодействия, но презира личната си Отговорност към всички нас, гражданите, към всичко онова, които той прави, което твори, което говори, което отстоява.

Извън неговия интелект е да съзнава, че освен убогото си човешко тяло, той като премиер има и държавническо тяло. Затова толкова недопустимо подчини високото и висшето държавно тяло на дребната си, комплексирана нискост на своето човешко тяло.

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари