Николай Събев: Община Русе продължава да бави документите за Летище Русе

1
Според транспортния министър все още община Русе не е направила необходимото за да започне сериозната работа по “Летище Русе”
Според транспортния министър все още община Русе не е направила необходимото за да започне сериозната работа по “Летище Русе” Снимка: Ася Пенчева, БНР

Преди около месец Събев поиска летището да бъде върнато на държавата, кметът на Русе отказа

Все още община Русе не е направила необходимото за да започне сериозната работа по “Летище Русе”. Няма движение по документите необходими за нотификация от ЕС, с което да стане ясно, че това не е държавна помощ , които да позволят отпуснатите от държавата 2,6 млн лв да бъдат използвани от общината.

“Не ми е известно през последната седмица документите да са придвижени от страна на Общината. Казах ви, че това движение трябва да е дело на Община Русе. Бих се радвал ако има такова, бих ги окуражил. Това заяви в Русе министърът на транспорта Николай Събев, предаде Дарик Радио

Парите бяха преведени от държавата по сметка на Община Русе през месец декември, но по-късно стана ясно, че трябва верифициране от страна на Министерството на финансите и ЕК, за да се убеди Брюксел, че това не е държавна помощ.

При последното си посещение в Русе, преди седмица министър Събев не отговори на въпроса дали продължават да контактуват с кмета Милков по този въпрос.

Събев поиска летището да бъде върнато на държавата, защото има готов оператор, който би могъл да поеме стопанисването му. Русенският кмет беше категоричен, че летището трябва да остане на русенци. В спора се намеси и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, който покани министър Събев обсъдят връщането на летище Русе на едно от редовните заседания на общинарите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    летец
    Оправдават се само с процедурни хватки, заради нереализирания мъртвороден проект за летище в 50 хил. Русе.
  • 8
    6
    Иван - русенец
    Чета коментарите и не разбирам - НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ че именно Общината чрез бездействието си прави проблема. Да не се окаже накрая, че именно Пенчо Милков /който веднъж взе комисионна от едни бъдещи комисионери и не им свърши работата/ сега иска пак да си вземе комисионната. Или сте забравили как Пенчо преди 2 години се биеше в гърдите че е направил добра сделка за летището ? Именно Пенчо Милков с нищоправенето си сега продава интересите на Русенци.
  • 1
    5
    Ivan
    И този е една гадна мутра,и той си гледа интереса!Не му давайте летището!
  • 3
    4
    Калоян
    Ето ви тема за размисъл.... всички приходи от моста къде отиват, и мислите ли, че ще оставят приходите от летището да останат в общината.
  • 2
    3
    []'\
    И този на снимката е национален предател на България! Иска да продаде държавна собственост на частник - концесионер! Т.е. този национален предател на снимката иска всички приходи да бъдат за концесионера, а не за държавната хазна! Т.е. лишава българското общество от допълнителни средства, за да даде всичко държавно на частници - пак чужденци! България не се нуждае от частници! България се нуждае от силна държава, всичко да е държавно и всички приходи да са в полза на държавата, а не на частника! Богата държава - богати граждани и без теглене на нови милиардни заеми. Но предателите на България искат да заробят България завинаги!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари