Николай Денков: Ще работим заедно с местната власт, за да решим проблема с въздуха в Русе

3
Премиерът изтъкна, че министърът на околната среда и водите вече предприема конкретни действия
Премиерът изтъкна, че министърът на околната среда и водите вече предприема конкретни действия

Премиерът изтъкна, че министърът на околната среда и водите вече предприема конкретни действия

"Разбирам притесненията на хората и ще работим заедно с местната власт, така че да решим проблема с въздуха в Русе по удовлетворителен за гражданите начин."

Това заяви премиерът акад. Николай Денков.

Днес той се срещна с протестиращи заради лошото качество на въздуха в града.

Хората от Русе разказаха на премиера, че проблемът им стои нерешен от 2012 година и помолиха за съдействие. Акад. Денков изтъкна, че министърът на околната среда и водите вече предприема конкретни действия. Подготвя се нова наредба, каквато липсва в българското законодателство. Тя ще се отнася за замърсявания, които не подлежат на санкция по сега действащите правила.

"МОСВ работи с местната власт за подготовката на наредбата, която ще важи за цялата страна и с която ще могат да се третират конкретни случаи като този с въздуха в Русе", обясни още министър-председателят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Сийка Бадева-гр.Русе.кв Дружба...
    4.12.23-18.20 ч.отворих прозорец ,за да проветря и ме лъхна остра миризма на химикали.Веднага усетих ,че е невъзможно да се диша. Моля Ви, направете замерване и анализ на въздуха.Има хора,които в момента са навън и това ще се отрази на дихателната им система,от там и на здравето им!
  • 0
    4
    До 3
    Тролче ДеБилно, ти голям град си виждало само на снимка. За пречиствателни съоръжения чувал ли си, ДеБиле ? За еконорми, за екополитика на ЕС да си чувал ? Не,няма как да си - селяндури като теб са много далеч от тия неща, гледаш само да си заработиш надницата, че да има за пърцуца
  • -4
    3
    Е няма угодия!
    Като не ви отговаря никой, ревете, като ви обещаят работа - пак ревете. Хубаво ви писа днес един човек - в големия град не мирише на теменужки, на когото му липсва планински въздух - обратно на село!
  • 6
    2
    И този олигофрен,
    и той ще “оправя” Русе.
  • 14
    1
    Олее мале
    То една местна власт, то едно чудо и като добавим сглобената изпълнителна власт, направо ви повярвахме, че ще се реши проблемът със замърсяването на въздуха. Аман вече от празноговорещи и манипулиращи. Русенци многократно са лъгани.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари