Николай Денков: Правя всичко възможно, за да се стигне до ротацията с Мария Габриел

0
Той коментира и предпочитанията на ЕК за български еврокомисар - Илиана Иванова
Той коментира и предпочитанията на ЕК за български еврокомисар - Илиана Иванова Видео: БНТ

Той коментира и предпочитанията на ЕК за български еврокомисар - Илиана Иванова

Лидерите на страните от ЕС се събират днес и утре в Брюксел за среща на върха, на която отново ще бъде обсъден европейският отговор на войната в Украйна и подкрепата за Киев. В срещата ще се включи украинският президент Володимир Зеленски, предава БНТ.

България е представена от министър-председателя Николай Денков. Очаква в дневния ред на срещата на върха да бъдат и темите за миграцията, подобряването на европейската отбрана и сигурността в областта на икономиката.

Обсъдихме подготовката на либералите за европейските избори. Ясни са принципите, които ни обединяват - правото, върховенството на правото, човешките права, демокрацията. Това са принципи, които споделяме напълно и съответно ще станем и пълноправен член, когато дойде моментът, заяви на брифинг в Брюксел премиерът Николай Денков.

Той коментира и предпочитанията на ЕК за български еврокомисар - Илиана Иванова.

"Както знаете, г-жа Фон дер Лайен поиска двама кандидати. Изпратихме двама кандидати и оттук нататък процесът ще бъде според правилата на комисията. Малко бях изненадан, че толкова бързо се развиха събитията, но явно това е процедурата, която е приета и решението трябва да се движи по процеса - това е номинация, има и още етапи."

Денков поясни, че в предварителния си разговор с Урсула фон дер Лайен вчера тя му е споделила, че е взела това свое решение със съответните аргументи.

По отношение на диалога между коалиционните партньори, премиерът Денков каза, че прави и ще прави всичко възможно да се извървят етапите и да работят заедно с Мария Габриел, за да се стигне до ротацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари