Иванка Шалапатова: Пенсионерите ще получат 11% увеличение през лятото

0
Според социалния министър предсрочни избори значи страх и спиране на ключови реформи
Според социалния министър предсрочни избори значи страх и спиране на ключови реформи Снимка: bTV / стоп кадър

Според социалния министър предсрочни избори значи страх и спиране на ключови реформи

Предсрочни избори значи страх, спиране на ключови реформи и без смели решения.“ Това каза социалният министър в оставка Иванка Шалапатова пред „Защо, господин министър“ по bTV.

Тя направи и равносметка на свършеното досега, като каза, че при разговори с Николай Денков и Мария Габриел не е получила критики за работата си.

„Приех да съм министър, защото за мен екипът е важен, не поста. Затова при ротацията за мен беше важно това да се обсъди, а никой не ни събра да го обсъдим", каза тя.

Шалапатова коментира и пенсиите.

„Пенсионерите ще получат 11% увеличение на пенсиите през лятото. Министерският съвет не е залагал на популистки решения. Дали е по-добре да се дават по 60 лева два пъти в годината като надбавки, или да се увеличават и актуализират пенсиите, с което се изпреварва ръстът на инфлацията.“, каза социалният министър в оставка.

Тя обясни и че правителството има подготовка за актуализирането на наредбата, която определя механизма за енергийните помощи. От 1 юли започва частична либерализация на тока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари