Ротация или предсрочни избори?

0
В неделя имаше пореден разрив в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ
В неделя имаше пореден разрив в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ Видео: bTV

В неделя имаше пореден разрив в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ

Тази седмица ще бъде ключова в политически аспект. Очаква се най-после да има отговор на въпроса – ротация или избори.

В неделя имаше пореден разрив в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ.

На пресконференция Мария Габриел заяви, че ще оттегли кандидатурата си за премиер днес с писмо до Народното събрание. Колежките ѝ от преговорния екип допълниха, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство с втория мандат, информира bTV.

Последва изявление на премиера в оставка Николай Денков. Той призова ГЕРБ да не хвърлят държавата в хаос. По думите му решението е само двамата с Мария Габриел да сменят позициите си при ротацията, без други промени в състава на кабинета.

От ДПС, които досега подкрепяха управляващите, но не участваха в правителството, също изпратиха позиция. Председателят Делян Пеевски написа, че този парламент е изчерпан и без ГЕРБ-СДС не може да има правителство.

Партиите в опозиция отново реагираха остро на последните събития.

Пред БНР лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че по-скоро очаква управляващите да се разберат. „Опитите едната престъпна група да надделее над другата престъпна група продължават“, заяви Костадинов.

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов определи изявлението на премиера като унизително. Той написа в пост във Фейсбук, че тази агония е обидна не само за участниците, но най- вече за хората, които освен наблюдатели са и избиратели.

БСП не са коментирали на този етап, но преди дни Корнелия Нинова заяви, че „сглобката става разглобка“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари