Николай Денков постави ултиматум на вътрешния министър

0
Ще си подам оставката, ако вътрешният министър не припознае случаите на полицейско насилие на протеста, заяви премиерът
Ще си подам оставката, ако вътрешният министър не припознае случаите на полицейско насилие на протеста, заяви премиерът

Ще си подам оставката, ако вътрешният министър не припознае случаите на полицейско насилие на протеста, заяви премиерът

Премиерът Николай Денков призова вътрешния министър Калин Стоянов и политиците, които го защитават да заявят категорична позиция за насилието от страна на някои полицаи на протеста на футболните фенове. От това ще зависят последващите действия на министър-председателя спрямо Стоянов, стана ясно на брифинг в МС.

"Ако министъра не припознае това като насилие, което заслужава изключително сериозна тежка санкция, включително и изясняване защо това се случва периодично в полицията и как да го премахнем, ще си подам оставката. Това е недопустимо да се случва повече. Това, което искаме е министъра да застане отпред и да каже: "Това повече не може да се търпи!". Аз не мога да приема да бъде премиер в правителство, което бие хората по улиците така, както ставаше преди. Очевидно е, че има култура в полицията, сред част от хората, която смята за нормално да излезеш да биеш с палки деца, беззащитни хора, жени...Това не е приемливо и не може да продължаваме така. Искам и министъра, и политиците, които го защитават, да кажат приемат ли това за нормално. Моите действия към министъра ще зависят от неговото отношение към насилието. Ако той излезе и каже това, което аз казвам, има действия и тези полицаи напуснат, аз няма да имам проблем с него, но ще имам проблем, ако той продължава да замазва ситуацията", посочи Денков, предаде БНТ.

Огромният брой полицаи, които бяха на пост на протеста на футболните фенове в четвъртък, охраняваха протеста по начин, който е за пример, но тези, които биеха без причина, нямат място в редиците на полицията. Това заяви министър-председателят Николай Денков.

"Ако искаме насилието да изчезне, всички политици и държавни институции трябва да бъдем първите, които да даваме примери че проявите на насилие са недопустими. Затова всички трябва да осъдим насилието, както на запалянковците, така и на полицаите, само и единствено на тези, които злоупотребиха с правомощията си. Тези полицаи петнят полицията и нямат място там", каза Денков.

Премиерът отрече да е имало вмешателство от страна на "Продължаваме промяната" в МВР по време на местните избори.

"Ако е имало контакти на Кирил Петков и Калин Стоянов, те са били за това, че трябва да се свърши работата по превенция на купуването на гласове. Никога и по никакъв начин не е имало разговори от типа "Тука трябва да е печеливша една партия или да бъде губеща друга партия". Няма такова нещо!", каза Денков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари