Николай Денков: Имаме напредък

0
Министри като министри от ГЕРБ няма да има, гледаме за експерти, заяви той
Министри като министри от ГЕРБ няма да има, гледаме за експерти, заяви той Снимка: БГНЕС

Министри като министри от ГЕРБ няма да има, гледаме за експерти, заяви той

“Трябва да завърши процесът. Имаме напредък днес. Имайте още малко търпение, напредваме”, коментира номинираният за премиер акад. Николай Денков след срещата между преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, предаде БГНЕС.

Разговорите за съставяне на правителство бяха размразени. “Разговорите продължават”, заяви Мария Габриел от ГЕРБ.

Номинираният за премиер от ПП-ДБ акад. Николай Денков и Мария Габриел започнаха разговорите малко след 11:30 часа днес. В тях от страна на ПП-ДБ се включиха Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Владислав Панев, а от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев. По обяд преговарящите излязоха в почивка и след това отново се върнаха на масата за преговори.

Конструктивизъм в преговорите с ГЕРБ има. Обсъждаме състав и структура на кабинет”, посочи акад. Николай Денков. “Преговорите имат два елемента - да гарантират, че няма да има проблеми с администрацията, и второто е персоналният състав, така че работим и по двете. Министри като министри от ГЕРБ няма да има, гледаме за експерти”, заяви още акад. Денков.

“Още преди изборите казах, че най-доброто е експертно широко правителство, ако не стане между първите две партии. Мария Габриел и Денков водят преговори, мисля че са много близко до взимане на решения, но все пак докато всичко не договорят, нищо не е договорено”, заяви и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ние не сме предложили експерти. Партията на ПП искат сами да си носят отговорност с политически лица, ние с ДБ отговаряме на техните искания. Ако има одобрени експерти от по-широк спектър и те ги приемат, това е тяхно право. Нека всички да предложат експерти”, каза още Борисов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари