Бойко Борисов: Не искам Мария Габриел да е Послушко като Денков

0
Тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза, коментира лидерът на ГЕРБ от Букурещ
Тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза, коментира лидерът на ГЕРБ от Букурещ Видео: БНТ

Тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза, коментира лидерът на ГЕРБ от Букурещ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че през следващите дни ще има преговори за продължаване на управлението с ПП-ДБ, водени от кандидата за премиер на ГЕРБ Мария Габриел. Вероятността за предсрочни избори, обаче остава, предава БНТ.

"Габриел, която е кандидат за премиер, съответно - избран от нея помощен екип в най-важните сфери - правосъдие, енергетика, строителство - тя ще управлява този кабинет и ще каже с кои министри може да работи. Затова е логично преговорите да се водят от този човек. Ако искаме премиер Послушко, в случая Денков, когото аз много уважавам, който не можеше да вземе решение, ако не се чуе с една поредица хора, премиерът е овластен от народа да взима бързи и смели решения, дори да сгреши. Как би се чувствал Денков, ако на главата му седят 4-5 лидери, той чувства ли се ръководител? Аз не искам Мария Габриел да се чувства като Послушко и преди да вземе решение, да пита няколко души. Тя трябва да може да каже: "Мога да работя по този начин, подпишете това споразумение!" или "Не мога да работя така!" - тогава няма да го подпиша", заяви Борисов.

Борисов за пореден път разкритикува ПП-ДБ за бързото гласуване на оставката на кабинета "Денков". Той каза, че не разбира защо не са отложили гласуването за следващата седмица, така че да има време за преговори.

"В случая президентът не ни е виновен. Виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза. Предполагам, президентът е разумен човек, така че се надявам, че следващите няколко дни няма дори да поиска да се забърква", посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговаря на журналистически въпроси. Борисов е в Букурещ на конгреса на Европейската народна партия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари